Back-up maken van je gegevens

Tegenwoordig gebruiken we onze smartphone niet alleen meer om te bellen. Daarom is het belangrijk dat we regelmatig een Back-up van onze gegevens maken.

Zo slaan onze foto’s en belangrijke video’s die we maken van dierbaren op ons toestel. Maar ook gebruiken we onze smartphone ook op de werkvloer. Het lezen, bewerken en beantwoorden van email is al heel gewoon tegenwoordig.

Om ervoor te zorgen dat deze belangrijke gegevens niet verloren gaan is het belangrijk dat er een back-up gemaakt wordt.

Door een back-up te maken weet je zeker dat er altijd een kopie van al je bestanden worden opgeslagen. Zo kan je ervoor kiezen of er een kopie van je bestanden op je toestel of in de cloud worden opgeslagen.

Het opslaan van al je bestanden in de cloud heeft voordeel dat dit niet ten koste gaat van het interne geheugen van je smartphone. Hierdoor wordt je toestel niet traag naar gelang je meer van je intern geheugen vraagt.

Meerdere optie’s

Het is fijn dat we de keuze hebben uit meerdere optie’s voor het maken van een back-up. Als we kijken op ons Honor toestel zien we dat we verschillende mogelijkheden zijn om een degelijk back-up te maken.

Als we naar instellingen gaan, en naar beneden scrollen komen we de optie “systeem” tegen. Daar gaan we onder ” Back-ups en herstellen” verder naar de instellingen waar we alle back-ups kunnen beheersen.

Bovenaan zien we de optie “Gegevensback-up” Daar hebben we de keuze om van alle gegevens een te Back-up te maken, of een eerdere Back-up te herstellen. Hier hebben we de mogelijkheid om het toestel door middel van een USB kabel aan de computer te koppelen zodat de gegevens hierop worden opgeslagen. Ook kan er voor gekozen worden om de Back-up naar een USB-opslag weg te schrijven.

Google Back-up

Het maken van een Back-up naar bijvoorbeeld Google heeft het voordeel dat het geen invloed heeft op de snelheid van ons toestel. Vaak wordt ons toestel trager na mate we meer gaan opslaan. Dit kan voorkomen worden door een Back-up te maken in de cloud. Google bied die mogelijkheid gratis aan.

Het enigste wat we daarvoor hoeven te doen is Google toestemming te geven op ons toestel, dit doen we door naar Instellingen – Systeem – Back-up en herstellen te gaan. Daar vinken we “Back-up maken van mijn gegevens” aan, en vullen we daaronder het mailadres in van het Back-up account.

Wees er wel bewust van dat Goole ook haar centen moet verdienen en misschien meer doet met je gegevens als je zou willen. lees hier meer over wat Google met je gegevens kan doen.

 

Back-up

 

Door op bovenstaande afbeelding te klikken kan je de originele Huawei Back-up downloaden. Deze applicatie geeft je de mogelijkheid om een back-up te maken naar het interne geheugen, een indien aanwezig SD-kaart of naar de cloud van Huawei .

Mocht je nog vragen hebben horen we het graag.

 

%d bloggers liken dit: