De camera toekomst van Honor

De meeste MegaPixels

Honor en Huawei staan bekend om hun goede camera’s.
In 2018 en 2019 waren ze goede kanshebbers voor de beste camera.
De camera’s van de telefoons worden steeds geavanceerder.
Hoeveelheid camera’s, voor elke situatie is weer een andere camera geïnstalleerd.
En de MegaPixels worden groter, vroeger was 16MP goed voor een top toestel.
48Mp is tegenwoordig standaard op de vlaggenschepen.

De ontwikkeling gaat verder en veel merken gaan 64MP en wel 108MP aanbieden in hun toekomstige toestellen komen.

Honor andere focus

Marketing manager van Honor, Kailang Shen, heeft op Webo aangegeven dat Honor niet mee gaat doen in de race naar meeste MegaPixels.
Honor gaat zich focussen op de pixel dichtheid!
Ze volgen dus niet de trend van andere telefoon fabrikanten die telefoons met 108MP-camera’s hebben uitgebracht of dergelijke telefoons gaan vrijgeven.
Shen zei dat het bereiken van 108MP alleen kan worden gedaan met een pixelgrootte van 0,8 μm.
Honor is echter van mening dat de pixelgrootte van 1 μm de kleinste is die kan zorgen voor “vlaggenschipgevoeligheid en vereisten voor beeldkwaliteit”.
Daarom zal Honor bij de lancering van de 2020-telefoons geen 108MP primaire camera’s opgeven en in plaats daarvan kiezen voor grote pixels in plaats van hogere megapixels.

Achtergrond informatie

Het is wel interessant om enige achtergrondinformatie voor deze verklaring te vertellen.
In 2019 heeft Honor de Honor View20, Honor 20 en de Honor 20 Pro wereldwijd uitgebracht. Deze telefoons hebben een 48MP primaire camera, met behulp van de Sony IMX586 Quad Bayer-sensor met een pixelgrootte van 0,8 μm.
Met 4-in-1 pixel binning was het in staat om 12MP-foto’s te produceren met een gelijkwaardige pixelgrootte van 1,6μm.
(Pixel Binning = De combinatie van gegevens verzameld door 4 aangrenzende pixels in één “superpixel”)

 

Bron van https://c.mi.com/

Door de Quad Bayer-aard van de sensor had deze minder kleurresolutie dan een sensor met een standaard Bayer-kleurenfilter.
De IMX586 bleek in 2019 een zeer populaire sensor te zijn, omdat meerdere leveranciers ervoor kozen om het te gebruiken voor hun vlaggenschip en mid-range telefoonlanceringen.

In de tweede helft van het jaar kozen sommige telefoons ervoor om de 64 MP ISOCELL Bright GW1-sensor van Samsung te gebruiken, die dezelfde pixelgrootte van 0,8 μm en 4-in-1 pixelbinning had.
Een ander merk telefoon gebruikt 108MP Samsung ISOCELL Bright HMX-sensor, die ook een pixelgrootte van 0,8 μm had (de sensorgrootte was een overeenkomstige enorme 1 / 1,3 ″).
Uiteindelijk werd in december lanceerde 2 merken met de gloednieuwe 64MP Sony IMX686-sensor met een pixelgrootte van 0,8 μm, de opvolger van de IMX586.
Al deze sensoren hebben een Quad Bayer-filterarray.
De pixelgrootte is constant op 0,8 μm gehouden door de resolutie van de camera te verhogen en de sensor overeenkomstig groter te maken.

Andere aanpak

De nieuwste vlaggenschepen van Honor hebben echter met een andere aanpak.
De Honor V30 Pro heeft een 40 MP primaire sensor met een Quad Bayer-lay-out. 1 μm pixelgrootte en 4-in-1 pixelbinning voor foto’s met 10MP pixel binned.
Honor V30 Pro maakt gebruik van dezelfde aangepaste Sony IMX600-sensor die eerder werd gebruikt in vlaggenschepen van Huawei.

Bron: XDA-Developers en Weibo

 

%d bloggers liken dit: