De Honor v8, helemaal uit China

5

 

Kippenvel

Al sinds de aankondiging bij Tenaa, de Chinese telecom waakhond van de Honor v8 kreeg ik al een beetje kippenvel.

Dit leek wel het ideale toestel waar ik op wachtte, ik ben altijd al voorstander van een telefoon met een groot scherm geweest.

En bij het lezen van de specificaties van de Honor v8 werd ik blij, dit toestel zou een 5,7 inch scherm krijgen met 4GB ram werkgeheugen en over een opslag capaciteit van 32GB of 64GB beschikken.

 

7

 

Niet naar Europa

Toen bij de presentatie van de Honor v8 in China bekend zou worden dat de Honor v8 niet in Europa verkrijgbaar zou zijn was ik verbaast, waarom niet? Ben ik de enige die de voorkeur heeft voor een groot scherm?

Maar goed, het zij zo.

 

Importeren

 

Misschien importeren vanuit China? Dit had ik nog nooit gedaan en hoorde wel eens van die wilde verhalen over het nooit krijgen van je bestelling, of problemen met garantie, noem maar op.

Maar als fan van Honor kriebelde het wel en heb toch de knoop doorgehakt.

Drie weken geleden heb ik een Honor v8 type KNT-AL10 besteld bij Trading Shenzhen shop, die ook een Duitse website heeft waarop je alle vragen kunt stellen die netjes beantwoord worden.

Al geeft men aan dat het toestel een levertijd heeft van 3 tot 5 werkdagen heeft mocht het in mijn geval niet zo zijn.

Zoals ik het van de website kon lezen dat het toestel vanuit Duitsland verzonden zou worden kreeg ik al gauw een email waaruit bleek dat deze toch vanuit China over moest komen.

Na de gebruikelijke email dat mijn betaling goed ontvangen was, werd mij verteld dat de Honor v8 en het klaarmaken van de bestelling binnen 3 dagen gereed zou zijn om verzonden te worden, want er moest immers een stekker-adapter mee geleverd worden omdat een stopcontact er in China iets anders uitziet dan hier in Europa

Maar goed, na 1,5 week kreeg ik netjes een bericht van de vervoerder dat mijn bestelling die dag bij mij bezorgt zou worden.

Aan dat ding

Uiteraard wist ik dat als je een toestel uit een land als China importeert deze wel op Android draait maar dat er geen Google op geïnstalleerd staat, en dat je dit dus zelf moet regelen.

Dus een telefoon zonder Goole Play store, hoe krijgen we daar dan onze applicaties op?

 

8

 

Normaal gesproken kan je met je Google account je applicaties weer terug zetten op je nieuwe telefoon, maar op deze Honor v8 is dat wel een dingetje.

Na het aan zetten van het toestel, maar eerst de taal veranderen naar Nederlands, en via Weibo ( Chinese variant van Google) naar aan APK bestand gezocht van Google play store, en deze via file manager laten installeren. Gelukkig beschikt EMUI over deze optie, want een file manager zou je uit de Play store moeten downloaden wat weer niet kan omdat deze nog niet op je telefoon staat.

Gelukkig is deze APK ook voorzien van Google Play-services en kon dus na deze te hebben geïnstalleerd toegang met mijn Google account krijgen tot de Play Store.

Eerst Telefoonkloon gedownload

Deze applicatie is door Huawei  uitgebracht, en kan twee toestellen met elkaar via Bluetooth laten verbinden om alle gegevens van een “oude” toestel naar het “nieuwe” over te zetten inclusief de wachtwoorden…… dus echt een aanrader om gegevens over te zetten, een link naar Telefoonkloon vind je onderaan het artikel.

Is het wat?

Op deze vraag kan ik tot nu toe JAAA!!!  zeggen het is me een toestel hoor! lekker snel en de afmeting van het toestel is voor mij prima, maar qua uiterlijk is er wel één dingetje, misschien heb ik bij het bestellen niet goed opgelet en ging er vanuit dat als een een goud kleur toestel bestelde deze helemaal de goud kleur zou hebben, maar “helaas” is de voorzijde wit van kleur en niet goud.

 

 

 

 

 

4

 

Dus de eerste indruk is toe nu toe goed en voor 385 euro exclusief verzend en inklarings- kosten (douane) heb je een goed en fijn toestel met prima specs, waarover later meer.

 

Neem eens een kijkje op de website van Trading Shenzhen Shop.

En alles over de Telefoon kloon applicatie lees je hier.

#TeamHonorNL

 

 

%d bloggers liken dit: