Dit weten we van de nieuwe smartwatch van HONOR

Honor introduceert een nieuwe smartwatch op de IFA-technologiebeurs in september

Hier zijn enkele concepttekeningen die het nieuwe horloge weergeven en ons meer details geven over de functies ervan, evenals het promotionele beeld dat het bedrijf gebruikt om de smartwatch te promoten.

Honor beschrijft het nieuwe model als een “nieuw horloge met buitensportkenmerken”, en door de contouren van het ontwerp ziet het er ook behoorlijk robuust uit.
Het hoofdconcept (afbeelding hieronder) suggereert dat de behuizing is gemaakt van een diamanthard materiaal, wat kan suggereren dat het roestvrij staal is met een diamantachtige koolstofcoating.
Deze coatings worden vaak gebruikt bij het maken van horloges, bieden krasbestendigheid en verbeteren ook de stijl.
Dezelfde afbeelding verwijst naar de sensoren die het nieuwe horloge zal hebben. Verwacht onder andere een kompas, hartslagsensor en barometer.
Met deze functies zal het outdoorhorloge van Honor in lijn zijn met wat we vandaag van vergelijkbare WearOS-horloges verwachten.
Het horloge zal ook enkele kunstmatige intelligentie (AI) -functies hebben.
De ‘AI Brain Energy’-tag is intrigerend en suggereert dat de AI wordt gebruikt om de levensduur van de batterij te verlengen. Klinkt spannend, nietwaar?

Een tweede conceptafbeelding (afbeelding hieronder) toont de ring en de nokken in meer detail.
Het is heel anders dan de modieuze, alledaagse look van Honor’s MagicWatch 2, die een zwaar gestructureerde roestvrijstalen rand heeft.
Combineer je dit met de omtrek van het horloge in het reclamebeeld, dan doet het Honor-horloge denken aan de Mobvoi Ticwatch S2, de Casio Pro Trek WSD-F30 outdoor smartwatch, de Suunto 7 en het G-Shock design Amazfit, dat voor deze T- Rex Outdoor Smartwatch werd gebruikt.
Dat geeft je een idee van de concurrentie waarmee Honor hier te maken heeft.

De smartwatches van Honor hebben in het verleden indruk gemaakt en zijn vaak vrij goedkoop vergeleken met de concurrentie.
HONOR gebruikt niet Google’s WearOS, maar het eigen softwareplatform van het bedrijf.
Het is veel energiezuiniger en de levensduur van de batterij kan oplopen tot twee weken voordat opladen nodig is. Honor zal de nieuwe smartwatch officieel onthullen op 4 september, de tweede dag van IFA in Berlijn.
Ondanks de aanhoudende coronavirus-pandemie zal IFA een klein fysiek evenement hebben, maar de meeste showgerelateerde lanceringsevenementen zullen online worden gestreamd.
Mis deze livestream dus niet vanaf 11:25, het wordt spannend.

Bron:  Marc H van Duitse HONOR Community


%d bloggers liken dit: