Een Honor toestel uit China importeren

Honor importeren.

We krijgen de laatste tijd vaak de vraag of een in China gepresenteerde Honor toestel ook in Europa zal worden uitgebracht. En helaas komen niet alle Honor toestellen ook naar Europa.

De volgende vraag is dan ook, kan ik een toestel welke niet in Europa te bestellen is uit China importeren? en werkt deze ook ik Nederland?

Het antwoord hierop is ja en nee….. Eigenlijks raden we het af om een toestel te importeren welk (niet) geschikt is voor de Nederlandse markt. Want er zitten nog een aantal haken en ogen aan het importeren van een Honor toestel uit China. Ook wij van Honorfan.nl importeren toestellen uit China en stellen deze zo in dat er in Nederland gebruik van worden gemaakt. Wij leggen hieronder uit waar je op moet letten en mocht je toch besluiten om een Honor toestel te importeren hoe je deze geschikt maak zodat deze in Nederland werkt.

Waar moet je op letten!

Let bij het importeren van een Honor toestel uit China op of dit toestel werkt op het netwerk van jouw provider, en het liefst of het werkt op alle Nederlandse netwerken voor het geval dat je van provider gaat wisselen. Telefoons van tegenwoordig maken bijna allemaal gebruik van 4G netwerken. En er wordt nu al veel gebeld met VoLTE, en internetten doen we via het LTE netwerk. Nu ondersteunen de meeste providers dit wel, maar het is raadzaam om dit wel even te checken. Hieronder een lijstje van de meeste bekende providers en welke band/frequentie zij gebruiken.

Netwerk Provider Band (Frequentie)
4G KPN 3 (1800MHz), 7 (2600MHz), 20 (800MHz)
Vodafone 3 (1800MHz), 7 (2600MHz), 20 (800MHz)
T-Mobile 3 (1800MHz), 7 (2600MHz)
Tele2 7 (2600MHz), 20 (800MHz)
Ziggo 7 (2600MHz)

Verder is het het nadenken waard over de vraag garantie. Want elk product kan wel eens kapot gaan. Het terug sturen en het communiceren met het bedrijf waar het toestel gekocht is in China kan erg moeizaam verlopen. Dus wel even een reden tot nadenken.

Dan moet er rekening gehouden worden met invoerrechten. De prijzen die we zien op de website van de verkoper is de prijs wat het toestel kost. Naast de verzendkosten moet er ook helaas invoerrechten worden afgedragen. wat de ze zijn kan je zien op deze invoercalculator.

Ook is het handig om te weten of het toestel geleverd wordt met een Europese stroom stekker. In China ziet een wandcontactdoos er anders uit dan in Nederland. Maar bij de veel webwinkels wordt tegenwoordig al gevraagd in welk land je woont zodat de juiste stroomstekker (verloop stekker) meegeleverd zal worden.

Toch importeren, en dan?

Geheel op eigen risico……..

Als er dan toch word besloten om een Honor toestel te importeren moet er rekening mee worden gehouden dan het toestel niet bij het opstarten zal werken zoals we gewend zijn. Het toestel beschikt dan over een Chinees build-nummer wat inhoud dat het toestel niet aangemeld kan worden met je Googleaccount en je dus helemaal niet over de Google-diensten zal kunnen beschikken. Ook zal het toestel in de Chinese taal opstarten. Omdat er in China geen gebruik gemaakt wordt van Google zal er een paar diensten van Google handmatig op het toestel gezet moeten worden.

Om het toestel toch in Nederland te kunnen gebruiken zijn er verschillende methodes. Hieronder zullen we er één uitleggen. (Je hoeft geen Nerd te zijn, maar enige kennis is wel vereist)

Bij het opstarten van het toestel geven we uiteraard aan dat we voor Nederland als regio kiezen. Maar dan zullen we de invoer taal van het toestel van Chinees naar Nederlands moeten zetten. dit vergt even geduld en kan het beste gedaan worden als we een tweede smartphone er naast leggen. Hier gaan we zowel op het Nederlands als Chinees toestel via de instellingen naar taal en invoer en kiezen op het Chinees toestel voor Nederlandse taal.

De volgende stap is dat we Google Play Service op het Honor toestel moeten installeren. Dit doen we door op het toestel de webbrowser te openen en Google.nl in te typen. In de Google zoek balk gaan we naar de volgende site. www.apkmirror.com. hier scrollen we naar beneden tot we Google Play services 14.5.73 beta zien met de laatste datum. deze gaan we downloaden, uitpakken en installeren op het toestel. Na het downloaden zal uit ervaring het toestel vragen of het APK bestand geïnstalleerd moet worden automatisch worden weergegeven.

Als het gelukt is om Google Play Service te installeren is gaan we weer naar de zoekbalk van Google, en gaan nu naar www.apkmirror.com en scrollen nu naar beneden tot we Google Play Store 12.4.14 zien. Ook deze gaan we downloaden, uitpakken en installeren op het Honor toestel.

Als ook dit gelukt is kunnen we inloggen met ons Google-account en kan er via de Google Play Store de applicaties worden gedownload die we graag op onze toestel willen hebben.

Wel of niet een Honor toestel importeren?

Bij de vraag of er wel of niet een Honor toestel uit China moet worden importeert, is ons advies niet doen! ondanks dat wij tot nu toe geen problemen hebben ondervonden met het importeren van toestellen en deze zo bewerken dat de toestellen ook hier in Nederland naar behoren werken vergt het toch enige kennis om dit te doen.

Al hebben wij zoals hierboven gezegd hebbende methode meerdere keren uitgevoerd en geen problemen ondervonden, is alles geheel op eigen risico. mochten er vragen of opmerkingen zijn horen wij dat graag.

Hier kan je zelf de toestellen bestellen en importeren:

#forthebrave

Een gedachte over “Een Honor toestel uit China importeren

 • 21 december '18 om 17:18
  Permalink

  Beste lezer, ik heb eerst lange tijd getwijfeld over de Chinese Honor 8x Max maar toch nieuw gekocht voor weinig geld bij Ali.
  Daar heb ik geen spijt van. De verkoper had er al Google installer en Play opgezet, dus de benodigde apps haal je zo op. Je kan de meeste Chinese apps verwijderen. Ik hield er een paar over die niet te verwijderen waren maar kon ik wel in Google Play uitzetten zodat ze automatisch geen updates krijgen.
  Verder heb ik de apps in een aparte map gezet die je toch niet gebruikt.
  Alles werkt verder goed. Nederlandse Google met alles erop en eraan. Maps en navigatie werkt ook goed.

  Voor mij is de Chinese (veel goedkopere) versie dus geen probleem.

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: