EMUI 10.1/Magic UI 3.1 update, wat is er nieuw!

HUAWEI heeft een bericht geplaatst op hun website met meer informatie over de nieuwe EMUI 10.1/Magic UI 3.1.

We lopen de nieuwe functies even met jullie door. Waaronder gebruikers interface, meetime, Huawei share en Celia.

Veranderingen in de gebruikersinterface

EMUI 10.1 is ontworpen op basis van het principe dat is geïntroduceerd in EMUI10 – Beyond Beauty. Nieuwe toevoegingen en verbeteringen in deze versie optimaliseren de gebruikerservaring om de voordelen van het gedistribueerde ecosysteem te vergroten.

Met EMUI10 lanceerde Huawei Always on Display (AOD) met levendige kleuren die de veranderende tinten van de lucht weerspiegelden. Nu presenteert EMUI 10.1 een 3D-weergave die altijd is ingeschakeld en die digitale figuren van de achtergrond scheidt in een constructie met meerdere lagen, waardoor de gebruiker een boeiende driedimensionale ervaring krijgt. Deze functie wordt in deze update naar meer apparaten uitgerold. (* De beschikbaarheid van deze functie kan per model verschillen)

Gebruikers zullen ook drie vingerafdruk ontgrendeling animaties zien op EMUI 10.1. Geïnspireerd door de elementen aarde, vuur en water, zien deze animatie-effecten er mooi uit.

Als u van beide kanten naar binnen veegt, komt er een zijbalk tevoorschijn waaruit apps kunnen worden gesleept, waarmee de nieuwe Multi-Window-functionaliteit wordt geïnitieerd. Gebruikers kunnen tegelijkertijd aan twee apps werken: afbeeldingen, tekst en bestanden van de ene naar de andere slepen en neerzetten in hetzelfde venster. Bovendien maken zwevende meldingen het gemakkelijk om op berichten te reageren zonder de huidige app te hoeven verlaten.

Om ervoor te zorgen dat de scrollende animatie er vloeiend en natuurlijk uitziet, heeft Huawei de nieuwe Friction Slide toegevoegd op basis van de wetten van de natuurkunde. Als gevolg hiervan functioneert de scrollactie met optimale acceleratie, zelfs bij verschillende verversingsfrequenties, waardoor gebruikers kunnen genieten van een soepele ervaring tijdens het lezen van een artikel of het bladeren door een website.

HUAWEI MeeTime

Een ander getuigenis van de ongeëvenaarde innovatie van EMUI 10.1 is HUAWEI MeeTime, de krachtige toepassing voor videogesprekken in alle scenario’s. Een van de vele mogelijkheden is Full HD-video die tot 1080p roept tussen Huawei-apparaten in alle scenario’s: terwijl Huawei’s gezichtsherkenning technologie zorgt voor helderheid van het onderwerp bij weinig licht, compenseert het Super Resolution-algoritme de lage beeldkwaliteit, zelfs als de signaal ontvangst slecht is. Met deze applicatie kunnen gebruikers ook hun schermen met elkaar delen en markeren als dat nodig mocht zijn tijdens een discussie.

HUAWEI MeeTime is gebouwd op het gedistribueerde ecosysteem, waardoor het verbinding kan maken met apparaten van derden, zoals de DRIFT-actiecamera, zodat de externe camera een verlengde camera van de smartphone zelf wordt. Gebruikers zullen grote voordelen ondervinden in deze connectiviteit tussen apparaten wanneer ze tijdens het gesprek een live sport willen delen of een live concert willen streamen. HUAWEI MeeTime wordt in eerste instantie gelanceerd in China, Malaysia, Thailand, Philippines, Singapore, Indonesia, Saudi Arabia, and South Africa En zal later uitgerolt worden naar andere landen.

Huawei Share

Huawei Share is beter dan ooit tevoren. Oorspronkelijk geïntroduceerd om snelle gegevensoverdracht tussen smartphones en pc’s mogelijk te maken, kan deze functie nu overdrachten tussen 1 + 8 apparaten vergemakkelijken, waaronder smartphones, pc’s, slimme luidsprekers, tablets en meer.

Samenwerking op meerdere schermen

Geïntroduceerd met EMUI10, Multi-Screen Collaboration maakt interconnectiviteit tussen Huawei-smartphones en laptops mogelijk, zodat beide apparaten op één scherm kunnen worden gebruikt. EMUI 10.1 biedt verbeterde mogelijkheden voor deze applicatie, zoals het oppikken van audio- of videogesprekken op de pc, het gebruik van pc-applicaties om bestanden en hyperlinks op de smartphone te openen of zelfs het gebruik van de mobiele internetverbinding van de telefoon op de pc met een enkele tik. Deze naadloze samenwerking tussen schermen zal de productiviteit en efficiëntie van gebruikers verbeteren, vooral in een kantooromgeving.

Fotogalerij voor verschillende apparaten

Dankzij het gedistribueerde ecosysteem van Huawei hebben gebruikers toegang tot afbeeldingen op verschillende platforms via de fotogalerij voor verschillende apparaten. Als een gebruiker bijvoorbeeld een paar afbeeldingen op zijn smartphone en een paar andere op zijn laptop heeft, helpt deze connectiviteit tussen apparaten hem om door alle bestanden op één scherm te bladeren en te zoeken, op voorwaarde dat ze zijn verbonden met dezelfde wifi AP-netwerk en ingelogd op dezelfde HUAWEI-ID. Fotogalerij voor verschillende apparaten is nu beschikbaar in de EU-regio en zal binnenkort in meer landen worden ondersteund.

Celia

EMUI 10.1 markeert het internationale debuut van Huawei’s stemassistent Celia. Houd de aan / uit-knop een seconde ingedrukt of zeg ‘‘ Hey Celia. ’ Celia heeft toegang tot de hardware van het apparaat en gebruikt AI-mogelijkheden om objecten te herkennen, het afspelen van media te regelen, sms-berichten te verzenden of zelfs persoonlijke vertaling te vergemakkelijken. In eerste instantie ondersteunt Celia drie talen – Engels, Frans en Spaans en wordt het uitgerold naar Huawei Mate 30 en Huawei Mate 30 Pro in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Mexico, Chili, Colombia en Zuid-Afrika en uiteindelijk naar meer landen in de wereld.

Vanaf juni zal er gestart worden met de uitrol van de update EMUI 10.1/Magic UI 3.1.

Voor HONOR zullen dat de HONOR View30 PRO, HONOR 20, HONOR 20 PRO, HONOR View20 zijn.

Bron: Huawei.com

 

%d bloggers liken dit: