Gerucht! HUAWEI klaar om Honor te verkopen

Klaar voor de verkoop van HONOR.

Huawei is naar verluidt helemaal klaar voor om zijn Honor-submerk te verkopen voor een deal van ongeveer $ 15 miljard.
Hoewel de deal officieel nog niet is bevestigd, verwachten we dat de Chinese gigant deze tegen het einde van deze week aankondigt.

HONOR zou in handen komen van een consortium waar onder meer Digital China, een distributeur van smartphones, onderdeel van uitmaakt. Minstens drie investeringspartijen met steun van de Chinese overheid zouden ook een aandeel in het bedrijf krijgen.

Nu, voorafgaand aan de officiële aankondiging van het bedrijf, zijn enkele details over de mogelijke revisie van het management bij het bedrijf online gelekt.

Het bestuur

Volgens het rapport zullen, nadat het merk Honor onafhankelijk is geworden van Huawei, enkele senior executives van Huawei toetreden tot het merk Honor. Huawei Consumer Business COO Wansao kan Honor toetreden als Chairman, terwijl Honor President Zhao Ming zal dienen als CEO van het bedrijf.
Honor Band 4 Pols

Daarnaast hebben verschillende andere senior executives, waaronder het hoofd Consumer Business Law, Audit, IT en Quality Operations, ook bevestigd dat ze het bedrijf zullen voortzetten, zelfs nadat het van Huawei is gescheiden.

Het personeel

HONOR zal ook zijn personeel van meer dan 7.000 werknemers behouden en er wordt gemeld dat ze zullen worden verplaatst van het Huawei-hoofdkantoor in Shenzhen naar een nieuwe kantoorruimte in Futian District, Shenzhen Meilin New Generation Industrial Park 4.

Werknemers van het nieuwe bedrijf krijgen aandelenpremies en het bedrijf biedt ook twee compensatiepakketten aan, waaronder volledige inkoop van eigen aandelen en 1,7 keer een 19-jarige inkomstencompensatie.

Volgens de vorige meldingen maakt Huawei zich op om zijn Honor-merk te verkopen aan Digital China Group en de regering van Shenzhen. We verwachten meer te weten over deze transactie zodra het bedrijf deze de komende dagen officieel bekend maakt.

%d bloggers liken dit: