HarmonyOS komt mogelijk naar bestaande Honor smartphones

Afgelopen maand heeft Huawei hun tweede versie van HarmonyOS gepresenteerd. Deze versie is meer gericht voor het gebruik op een smartphone. De eerste modellen met dit besturingssysteem worden wellicht al dit jaar verwacht. Nu lijkt het er echter op dat ook bestaande Honor smartphones overgezet kunnen worden naar dit alternatieve besturingssysteem.

Compatibel

Tot op heden leek het er op dat enkel smartphones met Android 10 of hoger de overstap konden maken naar HarmonyOS. Deze uitspraak kan echter nu in twijfel getrokken worden. Er is een lijst met smartphones op het internet verschenen die op de overgang kunnen rekenen. Vrijwel elke bestaande Honor smartphone lijkt compatibel te zijn voor de overgang naar het nieuwe besturingssysteem.

Nieuwe modellen

Het is onduidelijk hoe de toekomst er uit zal komen te zien. Eerder vandaag bereikte ons het bericht dat Honor mogelijk als aparte fabrikant door het leven zal gaan. Dit zijn echter nog geruchten en het afsplitsen van een bedrijf neemt behoorlijk wat tijd in beslag. Vooralsnog moet Honor het doen met de restricties waarmee het moederbedrijf te kampen heeft.

Het lijkt er in ieder geval sterk op dat alle aankomende modellen standaard voorzien zullen worden van HarmonyOS. De primeur voor dit besturingssysteem ligt uiteraard bij Huawei zelf, maar Honor zal mogelijk spoedig volgen.

Planning voor de upgrade naar HarmonyOS

Er is intern blijkbaar ook een planning gemaakt voor de upgrade naar HarmonyOS. Eerst zullen alle smartphones met de Kirin 990 5G chipset aan boord de upgrade krijgen. Hieronder valt dus de Honor 30 en de Honor V30 Pro. Hierna zullen de modellen volgen met de ‘standaard’ Kirin 990 chipset, de Kirin 985, Kirin 980 en Kirin 820. In een nog veel later stadium kunnen ook de smartphones met de Kirin 810 en Kirin 710 chipset de upgrade tegemoet zien.

Opmerkelijk genoeg wordt de Kirin 970 chipset overgeslagen. Mogelijk is deze chipset te oud om het besturingssysteem soepel te laten draaien.

In de bovenstaande afbeelding is de complete lijst te vinden van Honor smartphones die een upgrade kunnen verwachten. Wanneer de update wordt uitgerold is nog compleet onduidelijk. Wij verwachten dat de uitrol ergens volgend jaar zal starten nadat de Huawei Mate 40 als eerste HarmonyOS smartphone is gelanceerd.

GEEN verplichting

Het moet gezegd worden dat de upgrade naar HarmonyOS geen verplichting is. Het blijft dus ten alle tijden een vrije keuze van de gebruiker. Indien je besluit om de update niet uit te voeren heeft dit geen verdere gevolgen voor de ondersteuning van de smartphone. Ons advies is dan ook om even de reacties online op te zoeken alvorens je de keuze daadwerkelijk maakt.

%d bloggers liken dit: