Honor 10 Focus op kunstmatige intelligentie

De Honor 10 beschikt over een Kirin 970 processor. Deze 8-core en een 12-core GPU is één van de snelste chip-set van deze generatie. De chip-set is gefabriceerd met een geavanceerd 10nm proces en bevat 5,5 miljard transistors, op een afmeting van slechts 1 vierkante centimeter.

Leuk! maar wat betekend het?

Om niet te technisch te worden proberen wij hieronder in het kort uit te leggen wat deze Kirin 970 processor allemaal kan.

De Kirin processoren zijn door Huawei zelf ontwikkeld, en bijna elk Huawei en Honor toestel beschikt over een Kirin processor. Deze processor is volledig toegewijd aan aan kunstmatige intelligentie. Kunstmatige intelligentie kan met haar rekenkracht snel en efficiënter berekeningen maken en veel energie besparen (de batterij ontzien).

Volgens Huawei zou het slechts 6 seconden duren voor een apparaat uitgerust met een Kirin 970 en zijn NPU om beeldherkenning in 200 foto’s te maken, tegen 120 seconden als het apparaat gebruikt dan de CPU.

Dankzij de NPU kan de Honor 10 meer dan 30 afbeeldingen per seconden scannen, herkennen wat er in de foto wordt afgebeeld. Terwijl andere producten zonder NPU slechts 1 tot 2 frames per seconden halen.

Dus bespaard de gebruiker tijd doordat het toestel zelf het beste opnamemodus kiest van wat de camera waarneemt. Als door de camera het object en of de gebeurtenis waarneemt, zal het toestel zelf de instellingen kiezen om zo het beste resultaat te halen. Het toestel zal bijvoorbeeld niet alleen objecten zoals mensen, dieren en voedsel herkennen, maar ook lucht, contouren enzovoort. En belooft wordt dat er door updates nog meer zal worden toegevoegd.

 

Honor 10 AI

 

In de voorbeeld hierboven zien we dat de genomen foto van de bloemen zonder verdere actie en toevoegingen van filters door het toestel zelf is verbeterd. Ook is het mogelijk dat twee verschillende objecten op één afbeelding apart van elkaar verbeterd worden.

bron: Honor fr 

 

 

 

%d bloggers liken dit: