Honor 10 Lite Review

Sinds een aantal weken heb ik de Honor 10 Lite mogen uitproberen. Zoals ik al eerder schreef bij Honor 10 Lite eerste indruk, is dat altijd leuk om te doen. Een nieuw toestel van Honor gebruiken, uitproberen en mee rondlopen voelt altijd goed.

Ik kan jullie alvast zeggen. De Honor 10 Lite gebruiken was absoluut geen straf. Dit toestel met een verkoopprijs van 229 euro voelt goed. Zeker als je gaat kijken naar deze prijs en wat je ervoor krijgt. Ook altijd leuk hoe de reacties in de omgeving zijn. Altijd weer de opmerking: “Alweer een andere telefoon?”. En ja dat klopt. Weer een andere telefoon. De opmerking dat deze telefoon er wel heel mooi uitziet kwam ook regelmatig voorbij. Zeker de achterkant van deze telefoon viel goed in de smaak in mijn omgeving. De achterkant van deze telefoon is vervaardigd uit acht lagen blinkend materiaal wat een heel mooi visueel effect geeft.

Dit Honor toestel kwam met Android 9 direct uit de doos. Hier kunnen veel dure merken iets van leren. De Honor 10 Lite draait op de zogenaamde Huawei interface Emui, EMUI versie 9.0.1. En nog niet op de eigen Honor interface Magic, zoals we gaan zien bij de Honor View 20. In ons artikel over EMUI en Magic kan je hier meer over lezen.

Het RAM geheugen is 3,0 GB, dit is ruim voldoende om je telefoon goed en snel te kunnen gebruiken. De interne opslag is 64 GB. Na het opstarten heb je ongeveer 52 GB geheugen om vrij te gebruiken. De overige GB worden gebruikt door het Android systeem, EMUI en de standaard apps die al voorgeïnstalleerd zijn.

Een van die voorgeïnstalleerde apps is Partymodus. Hiermee kan je muziek synchroniseren op meerdere telefoons. Huawei, waardoor je een surround sound-effect zou moeten creëren. De app zelf heb ik niet verder uitgeprobeerd, maar het idee vind ik erg leuk bedacht.
Partymodus4
Op de Honor 10 Lite zit ook weer standaard een FM radio. Zelf mis ik dit op sommige toestellen wel. Natuurlijk kan je via internet ook je radio luisteren, maar er zijn momenten dat het handig is om via de FM te luisteren, bijvoorbeeld in het buitenland of als je geen internet hebt.

FMRadio2FMRadio1

Zoals ik al eerder schreef ziet het toestel er mooi uit. Het scherm is helder en heeft een screen to body ratio van meer dan 90% en heeft een druppel notch. De Honor 10 Lite heeft een 6,21 inch FullView HD-scherm. Standaard word het toestel geleverd met een silicone back case. Deze voelt prettig aan. Zonder deze case vond ik het toestel erg glad en was bang dat ik hem zou laten vallen.

De Honor 10 Lite is uitgerust met een fingerprint. Deze werk erg snel, zoals we ook bij andere Honor toestellen zien. Ook heeft het toestel gezichtsontgrendeling. Ook dit werkt erg snel. Ik heb niet uitgeprobeerd of de telefoon ook ontgrendeld met een foto.

Gezichtsontgrendeling

De Honor 10 Lite maakt nog geen gebruik van USB C, maar nog steeds van een mini USB aansluiting voor het opladen. Wel is er een 3,5 mm aansluiting voor je koptelefoon aanwezig. Beiden zitten aan de onderzijde van het toestel.

mini USB Honor10Lite

Het toestel heeft tevens NFC.

De batterij heeft een capaciteit van 3400 mAh, wat bij mij voldoende was voor een hele dag intensief gebruiken.

De Honor 10 Lite heeft een “slimme” camera. Het toestel heeft een 24 Megapixel AI camera aan de voorkant. Aan de achterkant heeft de Honor 10 Lite 2 camera’s, 1 van 13 Megapixel en een 2e met 2 Megapixel. Dit moet samen mooie foto’s creëren. Met de AI-technologie van de Honor 10 Lite kan de camera acht real-time scenario’s herkennen en het AI-aangedreven algoritme kan direct verschillende omgevingen identificeren, zodat de camera snel onder andere de belichtingstijd kan aanpassen.

AI camera D

Ook bij weinig licht maakt de Honor 10 Lite heldere foto’s. Dit komt door de 4-in1 lichtfusie technologie.

Avond Hono10Lite

De camera aan de voorkant biedt 3D-gezichtsherkenning en portretverlichting met vijf verschillende lichteffecten voor een mooi resultaat.

Zelf vind ik het altijd erg leuk om vooral de camera uit te proberen. Ook bij dit toestel heb ik dat natuurlijk gedaan. Hierbij heb ik gebruik gemaakt van verschillende standen die mogelijk zijn in de camera app.

Honor10Litecamera app

Zoals ik in dit artikel al begon, kan ik niet anders concluderen dat de Honor 10 Lite een interessant toestel is. Zeker als je kijkt naar de prijs en wat je er voor krijgt. Er zijn maar weinig toestellen die voor deze prijs hetzelfde te bieden hebben. Dit toestel is voor 229 euro verkrijgbaar bij de bekende online winkels Coolblue, Bol.com en bij onze vrienden van RUGZ.

En nu gaan we ons klaarmaken voor de Nederlandse presentatie van de Honor View 20. Wij, HonorFanNL, zullen hier ook bij aanwezig zijn. Wij kijken er erg naar uit om de Honor View 20 in onze handen te hebben en dit nieuwe toestel van Honor te gaan testen. Morgen meer over dit top toestel van Honor. We proberen jullie morgen hiervan op de hoogte te houden. Hier alvast de hands-on van de Honor View 20.

#ForTheHonorFan #HonorFanNL #ForTheBrave #Honor

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: