Honor 3C Review

Specificaties telefoon – Honor 3C

Algemeen:
•2GB Ram
•8GB Intern
•Android 4.4
•3000 mAh
•1.3 GHz quad-core processor
•MicroSD up-to 32GB

Scherm:
•5.5 inch
•1280×720

Camera:
•Front 5MP
•Back 8MP

Hoelang ik mijn Honor 3C al gebruik
In juli 2015 kreeg ik de mogelijkheid de Honor 3C te gebruiken. Inmiddels heb ik deze telefoon al bijna een jaar en we hebben samen een hoop doorgemaakt.
Ik ben geslaagd en verhuisd naar Parijs om hier een jaar au pair te zijn. Spijtig is hij gevallen en heeft de arme Honor nu een scheur in het scherm.
Maar na bijna een jaar de Honor 3C gebruikt te hebben kan ik wel mijn mening geven.

 

Waarvoor gebruik ik de Honor 3C
Ochtend, mijn wekker gaat. Ik gebruik de wekker op mijn telefoon, ik heb altijd de wekker applicaties op mijn telefoon gebruikt dus zo ook nu. Er valt weinig bijzonders te zeggen hierover behalve dat hij zijn werk doet, namelijk mij wakker maken zodat ik het meeste uit mijn dag kan halen.
Ik haal de 3C uit de oplader, ik heb altijd mijn telefoons opgeladen als ik slaap en merk met dit toestel dat dit prima werkt. In de avond, afhankelijk van hoe laat ik ga slapen en of mijn gastkind de 3C gebruikt, heeft hij vaak tussen de 30 -10 % batterij over.
Als we dan verder uitgaan van de meest ideale situatie gebruik ik als eerst volgende app mijn GetRunning en Deezer voor mijn hardloop sessie door de straten van Boulogne Billancourt waar ik momenteel woon.
Vermoeid kom ik weer thuis en Deezer blijft aan staan, ik heb gebruik in mijn kamer geen oordopjes en ik heb ook geen stereo om mijn Honor aan te sluiten. Ik ben tevreden met het geluid wat de Honor van zichzelf geeft. Over het algemeen ben ik niet iemand die zijn muziek heel hard aanheeft en ik heb het volume dan ook nooit op zijn hoogst staan.
Eenmaal gedoucht en aangekleed ga ik ontbijten en tijdens het ontbijt vind ik het leuk te zien wat er in Nederland allemaal gebeurd. Dat betekend dat ik een uurtje door Facebook, Instagram en Twitter scroll. Ik gebruik niet de app voor Facebook simpelweg omdat ik het via Google Chrome veel prettiger vind. Instagram en Twitter gebruik ik wel via de app en wat ik erg fijn vind is dat als je een app net hebt gedownload de Honor vraagt of je wel of geen meldingen wil ontvangen. In het geval van Twitter en Instagram wilde ik dat wel maar er zijn ook apps waarbij ik dit niet wil en op deze manier is het gelijk uitgeschakeld.
Ik bekijk ook geregeld Google Analytics om te zien hoe mijn blog bekeken is mocht ik daar wat op gepost hebben. En ook geregeld bekijk ik mijn favoriete YouTubers, maar dit wil ik ook vaak genoeg ’s avonds doen in het geval dat ik moet babysitten. Ik hierbij heb ik met de Honor 3C nooit problemen gevonden.

Rond elf uur vertrek ik van huis. Als ik in de metro zit doe ik meestal een van de volgende drie dingen: Ik lees, ik luister muziek of ik luister een podcast.
Als ik lees gebruik ik echte boeken, eenvoudig genoeg omdat ik dit veel prettiger vind. Ik lees heel af en toe wel eens een boek via Google Play Books maar ik ben niet helemaal tevreden met de app aangezien hij soms paginas wit laat en zo mis ik dus een half hoofdstuk, niet helemaal ideaal.
Dit ligt niet aan de Honor maar aan de Google Play Books app zelf.
Als ik muziek luister gebruik ik Deezer en oordopjes. En in het geval dat ik naar een podcast luister gebruik ik PodBean. Dit heb ik vaak wel harder staan omdat muziek toch wel wat harder is als een podcast.
Ik vind het gebruik van de apps erg prettig op de Honor 3C

Laten we vandaag zeggen dat het regent, want op het moment dat ik dit schrijf is dat ook zo, en dan bezoek meestal een museum. Ik vind het fijn om dit alleen te doen in plaats van met een groep. Ik wandel wat rond, bekijk kunst en vaak mag je wel foto’s maken. Ook hiervoor gebruik ik mijn telefoon. Ik ben heel erg blij met de camera van de Honor gedurende de dag. Overdag maakt hij goede foto’s en aangezien ik toch probeer zoveel mogelijk foto’s te maken ben ik erg blij dat de kwaliteit goed is.
In het geval dat de zon schijnt wandel ik meestal rond, alleen of met vriendinnen, en ook dan maak ik foto’s. Een ding wat mij op een leuke manier erg verraste omdat ik het simpelweg nog nooit eerder had gezien is het aftelscherm als je een selfie maakt. Op deze manier kijkt iedereen altijd in de camera in plaats van naar zichzelf en ik vind dit een erg leuk detail!

Zo rond een uur of drie ga ik weer terug richting Boulogne Billancourt waar ik behalve woon ook werk. Ik vertrek naar het appartement waar mijn gastfamilie woont en open mijn sms berichten waar ik het lijstje vind met mijn werkzaamheden. Aangezien mijn gastmoeder geen WhatsApp gebruikt sturen we elkaar sms berichten om dingen te bespreken. Facebook Messenger is ook niet ideaal want ik heb geen internet tenzij ik verbonden ben met een Wi-Fi netwerk wat uiteraard niet het geval is als je door Parijs heen wandelt. Dagelijks gebruik ik wel alle drie de mogelijkheden.
De Honor maakt het erg makkelijk tussen taal woordenboeken te wisselen wat erg fijn is aangezien ik dagelijks in Frans, Engels en Nederlands berichten stuur naar vrienden en familie.

 

Als mijn gastmoeder aan het einde van de dag thuiskomt vertrek ik om met vriendinnen nog een glas wijn te drinken. Dit doen we meestal in de buurt van de Eiffeltoren aangezien dit voor iedereen het meest eenvoudig te bereiken is. En daarnaast voegt het ook toe aan het ‘ik woon in Parijs en drink wijn bij de Eiffeltoren’ stereo type wat we ergens ook wel leuk vinden. Ik heb ontelbaar veel foto’s van de Eiffeltoren van meerdere perspectieven en meerdere momenten van de dag. De overdag foto’s zijn altijd goed van kwaliteit maar over de avond/nacht foto’s ben ik wat minder te spreken. Misschien, en hopelijk, ligt het aan het model wat ik heb maar de kwaliteit is duidelijk minder. Het kan wel zijn dat ik een goede foto heb maar in de meeste gevallen zijn het mijn vriendinnen die met een ander merk telefoon betere foto’s voor mij maken.

Dit is eigenlijk wel mijn dagelijks gebruik met de Honor 3C en ik ben eigenlijk erg tevreden.
De enige tegenvaller is de kwaliteit van de avond/nacht foto’s.

Ik bewerk mijn foto’s eigenlijk niet behalve als ze op Instagram gaan en hiervoor gebruik ik de tools in Instagram zelf. De Honor geeft in mijn mening niet erg veel opties om foto’s te bewerken maar hiervoor bestaan uiteraard apps.

Elke dag gebruik ij mijn Honor 3C. Ik laadt hem alleen in de nacht op en dit is meestal genoeg. De enige keer dat ik hem rond de avond nog een keer oplaad is als mijn gastkind van twaalf besluit YouTube filmpjes te bekijken of om iets op Netflix te kijken en als ik diezelfde avond besluit nog de stad in te gaan. Ik vind het altijd een prettig idee bereikbaar te zijn in het geval dat er iets gebeurd dus laad ik dan mijn Honor 3C nog een beetje extra op. Maar dit gebeurd zelden aangezien het normaliter genoeg is alleen ’s nachts de Honor 3C in de oplader te doen.


Deze review is geschreven door Noella Broekhuizen. Neem ook eens een kijkje op haar blog!

%d bloggers liken dit: