Honor 3C Android 4.3 EMUI 2.5 Update

In januari wisten wij al te melden dat de Honor 3C end of live zou gaan worden en dus ook geen updates meer zou gaan krijgen. Dit bleken wij niet helemaal goed te hebben. De telefoon wordt inderdaad niet meer gemaakt en de laatste voorraden worden nu verkocht. Maar er komt nog wel een update. Heb je een Honor 3C en wil je deze update als eerste testen lees dan verder hoe je dat kunt gaan doen.

Update 15-7-2015: Deze test is inmiddels afgerond en de update is beschikbaar via de website van Honor. Hier een link voor de download van EMUI 3.0 en Kitkat 4.4.2 voor de Honor 3c: http://www.hihonor.com/en/pages/support#?view=downloads.

Het volgende stuk is geschreven door Thom Knepper. Hierin beschrijft hij hoe u deze update uit kunt voeren.

In deze tutorial gaan we behandelen hoe we de update vanaf Android 4.3 EMUI 2.5 naar Android 4.4 EMUI 3.0 moeten installeren! Het hele proces kan erg gemakkelijk, maar daar hebben we wel 1 dingetje extra bij nodig, dit is een micro SD kaart. Ik hoop dat jullie dit allemaal hebben, zo niet moet je er toch eens een gaan aanschaffen! Wil je het verschil tussen EMUI 2.5 en 3.0 weten kijk dan onder aan dit artikel.

Benodigdheden:
– Honor 3C
– Computer of Laptop (Windows, Mac of Linux)
– Een lege Micro SD van 2 GB of meer. (ligt aan de grootte van de back-up die jij moet maken)
– Micro SD adapter

Stap 1:

In deze stap gaan we de juiste software downloaden. We doen dit op de Honor website en is te vinden onder deze link: http://www.hihonor.com/nl/pages/support#?view=downloads

Als je niet op de link kan klikken en je wilt hem niet overschrijven ga je naar HiHonor.com, daar klik je in de menubalk op support daarna klik je in de pagina op downloads en zit je op dezelfde pagina als waar de link je heen zou sturen.

De juiste software voor deze update heeft een erg lastige naam, maar staat op het moment van schrijven boven aan de download pagina.

Dit is de naam van het bestand: H30-U10_V100R001C432B306 Upgrade Software

Als je zeker wilt weten dat je al je data nog hebt kan je het beste al je bestanden tijdelijk naar je PC kopiëren.

Stap 2:

In deze stap gaan we zorgen dat we op de juiste manier het update bestand op de telefoon krijgen. Als eerst gaan we de .zip file uitpakken. Dit doen we zonder allerlei extra dingen gewoon simpel uitpakken van het bestand. Als je al een SD kaart hebt kan je deze uit je telefoon halen en alle bestanden tijdelijk op je PC zetten.

Nadat we dit hebben gedaan gaan we onze lege Micro SD kaart in de computer stoppen. In op deze SD kaart gaan we een mapje aanmaken. Dit mapje kan je NIET iedere naam geven die je maar wilt, maar moet precies dload heten.

We hebben daarnet de gedownloade map uitgepakt. Zodra we niet nu in kijken zien we een bestand zonder icoontje dat UPDATE.APP heet. Dit bestand kopiëren we naar het mapje dload dat we op onze Micro SD hebben gemaakt. Zodra we hiermee klaar zijn kunnen we verder naar de volgende stap.

Stap 3:

In deze stap gaan we een begin maken aan de installatie.

Wat we nu als eerste moeten doen is de Honor 3C uitschakelen en de batterij verwijderen. Nadat we dit gedaan hebben kunnen we de Micro SD op de juiste plaats in de telefoon stoppen en daarna het toestel weer aanzetten.

We gaan nu naar het update gedeelte van de telefoon. Dit doen we door naar onze instellingen te gaan en dan moeten we het tabblad met Alles aanklikken, hierna scrollen we helemaal naar beneden totdat we als erna onderste optie Updater/Updaten zien. Hier klikken we op en klikken daarna op lokale update. Zodra we dit gedaan hebben kunnen we kiezen om meteen te updaten (wat afgeraden word) en de optie om eerst een back-up te maken. Dit gaan we vervolgens doen en volgen we de instructies op het scherm.

Stap 4:

We zijn nu zover dat we de update kunnen installeren. We doen dit door simpelweg op Updaten te klikken en daarna op Doorgaan hierna zal de Honor 3C allerlei dingen gaan doen en zal je op een gegeven moment een Android poppetje op zijn rug zien liggen met zijn buikje open als achtergrond en daaroverheen allerlei gele tekst. Dit zal automatisch verder gaan en op een gegeven moment zal je de telefoon opnieuw zien opstarten.

Gefeliciteerd!
De update is nu geïnstalleerd en je moet alleen nog even je telefoon opnieuw instellen. Op dit moment heb je Android 4.4 en EMUI 3.0 op je Honor 3C staan!! Heb je vragen of opmerkingen stel ze hieronder of neem contact met mij op via de mail! Mijn email is t.knepper@honorfan.nl of thom@knepper.net.

Het verschil tussen EMUI 2.5 en EMUI 3.0.

OM te beginnen is de GUI (graphical user interface(hoe je software eruit ziet)) drastisch onderhanden genomen. Dit zorgt ervoor dat alles er net iets gelikter uit ziet waardoor je gebruikers ervaring duidelijk beter word. Ook zijn de prestaties van de telefoon verbetert waardoor je bijvoorbeeld langer met je batterij kan doen, en je telefoon net zo snel of wel sneller is geworden. Verder is het belangrijkste verschil bij de Honor 3C dat de Android versie van 4.3 naar 4.4 gaat wat onder andere de optie geeft om ook een Android Wear te koppelen.

Als je nog meet vragen hebt zie ik ze graag!

LET OP: Dit proces is geheel op eigen risico. Deze software is nog in testfase. Mocht er iets fout gaan kan je altijd hulp zoeken bij het supportforum op androidword.nl. Of neem contact op met Honor Nederland.


Gr. Thom Knepper
Honor Ambasador.
http://thom.knepper.net

%d bloggers liken dit: