Honor 4X, 6 en 6+ Android 6.0 Beta.

Groot nieuws voor wie Android 6.0 wil gaan testen op de Honor 4x, 6 en 6 Plus!

Heb jij een Honor 4x, Honor 6 of een Honor 6 Plus en deze gekocht via een Nederlandse leverancier/website, dus geen aankoop buiten Nederland, en wil jij graag Android 6.0 testen? Dan is dat nu mogelijk. Hou er wel rekening mee dat dingen soms niet helemaal werken. Daar is deze test dan voor.

Klik hier om je aan te melden.

Voor de Honor 6 en Honor 6+ uiterlijk aanmelden op 25 januari en voor de Honor 4x uiterlijk aanmelden op 30/1.

Vandaag, 8-9-2015, krijg ik meldingen binnen dat er een update beschikbaar is gekomen van de Honor 4x. Update: Che2-L11 V100R001C432B120. Deze zou een verbetering moeten zijn voor de stabiliteit en een vlottere gebruikers ervaring op moeten gaan leveren. Andere veranderingen zijn er nog niet gevonden door de mensen die het geïnstalleerd hebben. Het is nog niet de update naar Android 5.1.1 Wanneer die gaat komen naar de Honor telefoons in Nederland is ons nog niet bekend.
Deze update binnenhalen gaat als volgt: Open sneltoetsen, Instellingen, Alles, (onderaan) updates, controleren op updates, hierna de instructies volgen als er een update gevonden is.

Een leuke review is te vinden op: TechGirl.nl

Vier redenen om de Honor 4X te kopen door Sebastien Debaenst:

En een review van de Honor 4x door Sebastien Debaenst:

Een review door Gravin’s Gadgets of Hardware.info.

De Honor 4x is verkrijgbaar sinds 14-5-2015 en is op alleen te bestellen via een web shop. Kijk hiervoor op hihonor.nl. Als we een nieuwe telefoon aanschaffen weten we natuurlijk niet meteen alle mogelijkheden die het toestel kan. Het merk Honor is nu nog vrij onbekend en timmert goed aan de weg met hun goedkope toestellen met goede specificaties. Voor net nog geen 200 euro heb je 5,5 inch telefoon die voldoet aan alle voorwaarden die we gebruiken in het dagelijks leven. Er zitten zelf opties op die we echt niet elke dag zullen gaan gebruiken maar wel weer makkelijk zijn om te hebben.

Hieronder vindt u de tips en trucs die bij ons bekend zijn:

  • Het instellen van een achtergrond (Wallpaper).

Normaal is dit een simpele actie om dit te doen op een telefoon en ook op de Honor 4x is dit eenvoudig. Maar Honor heeft nog een paar extra opties voor ons toegevoegd. zoals schud om te wijzigen en willekeurig veranderen. Met schud om te wijzigen kunnen we het toestel schudden van links naar rechts om de achter grond te veranderen. Met de optie willekeurig veranderen kunnen een tijd instellen wanneer de achtergrond moet veranderen.

Om bij deze opties te komen gaan we naar: instellingen – weergave – achtergrond. Hier zien we onderaan de twee opties staan om deze te veranderen.

  • Twee keer tikken om het scherm aan te zetten.

Deze optie zouden alle toestellen moeten hebben. De meeste midden klasse toestellen hebben deze dan ook reeds, maar zeker niet alle, en het is fijn dat deze optie dan ook op de Honor 4x zit.

Om van deze optie gebruik te kunnen maken gaan we naar: instellingen – bewegingscontrole (bijna onderaan) – dubbeltikken.

  • Tekenen op het scherm om een applicatie te openen.

Ook deze optie is super handig, Je kunt namelijk een applicatie openen als het scherm uitstaat door een teken op het scherm te tekenen. Nu hebben we vier letters om dat mogelijk te maken, namelijk de C, E, M, W, Door een van deze letters op het scherm te tekenen terwijl deze uitstaat zal een applicatie naar keuze opstarten.

Nu gaan we weer naar: instellingen – bewegingscontrole (bijna onderaan) – tekenen. Zet deze functie aan en stel de applicatie’s in bij een teken die je op het scherm wilt tekenen.

  • Toestel met een hand gebruiken.

Zelfs als je de Honor 4x met een hand wilt gaan gebruiken is dat mogelijk, Nu vinden wij niet zo fraai, want je hebt niet voor niets een 5,5 inch gekozen. Maar er is wel een mogelijkheid om deze optie te gebruiken.

Om van deze optie gebruik te maken gaan we naar: instellingen – (onder het blokje Slimme assistentie) – meer – UI met een hand. Hier vinden we de mogelijkheid om deze naar onze eigen wens in te stellen.

  • Zwevende toets.

Deze optie is super handig. Bij andere toestellen moest je deze optie uit de play store downloaden, maar Honor heeft deze zelf al toegevoegd. Deze geeft een zwevende button weer op het scherm die je zelf op elke positie kunt zetten die je wilt. Door op deze button te drukken krijg je 5 mogelijkheden om een actie uit te voeren. Namelijk de home, sluiten, recente app button, de vergrendelen- button en de actieve applicatie sluiten button.

Hiervoor gaan we naar instellingen – (kopje slimme assistentie) – meer – Zwevende toets.

Deze optie kunnen we alleen aan zetten en hoeven verder niks in te stellen.

  • Touch modus uitschakelen.

Het overkomt ons allemaal wel eens dat je telefoon in je broekzak zit en deze toch bij aanraking het scherm aan gaat. Met de functie Modus Touch-uitschakelen kan dit voorkomen worden. Honor heeft deze slimme modus perfect toegepast zodat het niet meer mogelijk is dat het scherm aan gaat terwijl het toestel in je broekzak zit. Ver hoeven we niet te zoeken naar deze optie want deze is te vinden onder het hierboven besproken optie.

  • Data kosten beperken.

Deze optie vinden wij ook een fijne toevoeging van Honor. Wij weten niet of er meerdere merken deze mogelijkheid bieden, maar vinden hem top. Hier kunnen we per applicatie instellen welke alleen van het mobiele netwerk of alleen via wifi netwerk gebruik mag maken.

Om dit te kunnen doen gaan we naar: instellingen – netwerk-apps. Hier kun je per applicatie aanvinken van netwerk deze gebruik moet maken.

  • Een launcher instellen.

Deze optie is echt een favoriet…… Hoewel wij de Emotion UI van Honor helemaal niet verkeerd vinden, willen wij toch net even iets meer controle hebben over onze telefoon. Daarom is na een andere toetsenbord installeren het toevoegen van een launcher echt een must voor ons. Want graag willen wij bijvoorbeeld de swipe opties en nog veel meer, net iets anders beheren dan dat dat met de standaard instellingen kan. Daarom is het natuurlijk ook persoonlijk welke launcher men kiest. Om de launcher toestemming te geven om op de voorgrond te draaien zijn wel een paar handelingen nodig. Want alleen de laucher toestemming geven om te kunnen draaien op de Honor 4x is niet genoeg. We zullen de Honor 4x ook een paar opdrachten moeten geven om niet iedere keer als we op de home button drukken de standaard Emotion UI weer te voorschijn komt.

We doen dit als volgt: Instellingen – apps beheren – standaard app instellingen (links onderaan) – lanceren / beginnen.

Op dit screen heb je de mogelijkheid om je lancher te kiezen. Let wel op dat je natuurlijk eerst een launcher moet downloaden uit de playstore.

Zo… Dit zijn voor ons op dit moment de meest handige tips en tricks voor de Honor 4x.

Natuurlijk zijn er nog veel meer, zoals de instellingen voor als je een flip-cover gaat gebruiken en dergelijke.

Mocht je nog meer willen weten / vragen hebben over de Honor 4x laat het ons weten via het forum en Het ondersteuningsteam zal zijn best doen om hierop een antwoord op te vinden.

%d bloggers liken dit: