Honor 4X update 6.0 en EMUI 4.0

Vandaag kwam ik de melding op de site van Honor tegen dat er een update is voor de Honor 4X.
Het gaat om de firmware Che2-L11, Android 6.0, EMUI 4.0, C432B506a.

update 4x 6.0

Het bestand is 1,35 GB groot en is bijgewerkt op 18 mei 2016.

Via de site hihonor.com/nl heb ik het bestand gedownload op mijn pc. Dit verliep helaas niet heel erg snel. Wat ik heb begrepen, is dat vaker het geval bij de server van Huawei/Honor.

IMG_20160519_135042


Let wel op:

Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele schade in welke vorm dan ook aan je toestel.

Het hieronder geschreven “how-to” is dus geheel op eigen risico, Wij adviseren dan ook om onderstaande eerst goed door te lezen. Mocht je vragen hebben? Stel ze eerst in een reactie hieronder. Wij zullen deze vragen dan proberen te beantwoorden. 

Als je eenmaal “sideload” (handmatig software op je toestel zetten), zal je dit altijd moeten doen en kan je in de toekomst geen update OTA (over the air) meer verwachten.

Hoewel er in mijn geval geen data verloren is gegaan is het aan te raden om een back-up te maken. Dit kan via de “Huawei back-up” applicatie die op je telefoon kunt vinden.

Backup


Wat hebben we nodig?

Een in Nederland gekocht Honor 4X toestel welke meer dan 80% is opgeladen.

Een micro sd kaart van tenminste 4gb.

Een computer om het update bestand te downloaden.

En we kunnen starten.

Eerst moeten we het bestand downloaden met de naam:

Honor 4X Firmware (Che2-Le11, Android 6.0, EMUI 4.0, C432B506a)_Germany_France_Netherlands_Spain_Italy_Channel-Others.zip

Aangezien dit even zal duren, kunt u rustig even een goede cd luisteren of een kopje koffie drinken. Ondertussen kunt u op de SD kaart een map maken met de naam dload.

koffie

Nadat we de update hebben gedownload moeten we deze normaal gesproken uitpakken, aangezien het een zip bestand is. Het bestand update.app kopiëren we naar de sd kaart waarop we een map hebben gemaakt met de naam dload. 

Bij mij was het gedownloade bestand geen zip bestand, ondanks dat dat wel aangegeven stond. Bij het openen van het bestand stond het bestand met de naam update.app al in een dload map.

Ik heb de update.app via de pc in de dload map geplaatst op mijn sd kaart. Hiervoor moet je natuurlijk wel de Honor 4X aansluiten op de pc door middel van je usb snoer.

Nu kunnen we de applicatie genaamd updater op onze telefoon opzoeken en drukken onderaan het scherm op menu.

Dan kiezen we voor lokale update — externe opslag, en zien de update.app staan. Nadat we hierop drukken zal de installatie van de update beginnen.

Screenshot_2016-05-19-14-18-33

Het installeren van de update kan zeker tien minuten duren en je toestel kan tijdens de update ook wat warm worden. Na de update zal er een optimaliseringsproces gaan draaien. Hoe lang deze duurt hangt onder andere af van de hoeveelheid app’s en data die op de telefoon staat.

Herstart je telefoon en geniet van van Android 6.0 Marshmallow Emui 4.0 op je Honor 4X.

Op het eerste gezicht werkt de telefoon direct soepel. Er werd wel gevraagd om een Huawei-id aan te maken. Ik heb dat even overgeslagen en merk hiervan geen effect op het gebruik. Ook zijn er, volgens mij, nieuwe standaard apps bijgekomen. Te denken valt aan een FM radio, wat ik zelf altijd erg handig vind en een kompas, zodat je goed kan zien waar de zon weer zal opkomen. Misschien waren deze al wel aanwezig, maar ze vallen mij nu pas op. Ook is het startscherm veranderd.

Screenshot_2016-05-19-18-27-00

Indien u vragen heeft kunt u die hieronder kwijt of op http://forum.honorfan.nl in de categorie Honor 4X.

#TeamHonorNL

Een gedachte over “Honor 4X update 6.0 en EMUI 4.0

 • 18 juni '16 om 08:51
  Permalink

  Allemaal leuk en aardig, en het werkt prima.
  Maar na de update houw je maar +/- 500 mb interne opslag over…
  (Ja ik heb geprobeerd on alle apps naar SD card verplaatsen)

  Maar met Andoid 6.0 is het mogelijk om je sd card als interne geheugen gebruiken.
  Alleen dat werkt niet bij deze update….

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: