Honor 6plus Marshmallow 6.0 Emui 4.0 update

 

 

 

 

1,2 gb groot is de update voor Android 6.0, ook wel bekent als Marshmallow. Deze staat voor de Honor 6plus beschikbaar op de website van hihonor en heeft buildnummer b521 meegekregen.

Aan de grootte van de update kunnen we zien dat er veel gaat veranderen als we deze update sideloaden.

Wel heeft het eerst een paar aandachts- punten nodig en willen we graag dat dat je hiervan op de hoogte bent.

Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele schade in welke vorm dan ook aan je toestel.

Het hieronder geschreven “how-to” is dus geheel op eigen risico, Wij adviseren dan ook om onderstaande eerst goed door te lezen en mocht je vragen hebben stel ze dan eerst in een reactie hieronder voordat je begint, dan wij zullen proberen deze voor je te beantwoorden.

Als je eenmaal “sideload” (handmatig software op je toestel zetten) zal je dit altijd moeten doen en kan je in de toekomst geen update OTA (over the air) meer verwachten.

Hoewel er in mijn geval geen data verloren is gegaan is het aan te raden om een back-up te maken. Dit kan via de “Huawei back-up” applicatie die op je telefoon kunt vinden.

Wat hebben we nodig?

Een in Nederland gekocht Honor 6plus toestel welke meer dan 80% is opgeladen.

Een micro sd kaart van tenminste 4gb.

Een computer om het update bestand te downloaden.

Daar gaan we….. Niet gevreesd! wij helpen je.

Op onze computer downloaden we hier het bestand met de naam:

Honor 6 Plus_Firmware_PE-TL10(Pine-L00)_Andriod 6.0_EMUI 4.0_C432B521_Channel-Others.zip

Nadat we deze hebben gedownload pakken (unzip) we deze uit en kopieren het bestand met de naam update-app naar de sd kaart waarop we een map hebben gemaakt met de naam dload. Dus de update.app in de map dload zetten.

Nu kunnen we de applicatie genaamd updater op onze telefoon opzoeken en drukken onderaan het scherm op menu.

Dan kiezen we voor lokale update — externe opslag, en zien de update.app staan. Nadat we hierop drukken zal de installatie van de update beginnen.

Het installeren van de update kan zeker tien minuten duren en je toestel kan tijdens de update ook wat warm worden. Na de update zal er een optimaliseringsproces gaan draaien. Hoe lang deze duurt hangt onder andere af van de hoeveelheid app’s en data die op de telefoon staat.

Herstart je telefoon en geniet van van Android 6.0 Marshmallow Emui 4.0 op je Honor 6plus.

Nogmaals…………. neem contact met ons op als je nog vragen of opmerkingen hebt. Uw vragen kunt of hieronder kwijt of op http://forum.honorfan.nl in de categorie Honor 6 Plus.

#TeamHonorNL

Een gedachte over “Honor 6plus Marshmallow 6.0 Emui 4.0 update

  • 06 augustus '16 om 21:55
    Permalink

    Hoi, Ik heb met succes Android 6 geïnstalleerd volgens bovenstaande methode maar nu ben ik al mijn foto’s kwijt. Kan ik die nog ergens terughalen?

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: