Honor 8 in China gepresenteert

Ondanks Honor er vandaag niet al te veel aandacht aan besteedde, heeft men de Honor 8 in China gepresenteerd.

Dit toestel zal, zoals we Honor mogen geloven het vlaggenschip van het jaar moeten worden, en als je even de tijd neemt om dit artikel te lezen zal je duidelijk worden waarom.

Om met het uiterlijk te beginnen ziet de Honor 8 er gelikt uit, en heeft een fancy uitstraling.

 

2016-07-11-16_56_33-Greenshot

2016-07-11-16_56_44-Greenshot

De voorzijde bestaat uit 2.5D glas, en de achterzijde is gemaakt van een speciaal krasvrije glassoort waarbij we iets speciaals mogen verwachten, maar wat is ons nog niet geheel duidelijk, maar zou als een soort tweede scherm kunnen functioneren.

Ook op de achterzijde zien we een 12 megapixel dubbele camera die verschillende focussen ondersteund waarbij we moeten denken aan vele handelingen die we kunnen uitvoeren na het gebruik maken van de camera.

Opvallend is dat deze ronde vormen heeft en nagenoeg niet uit het toestel steekt, naast de dubbele camera’s zien we een LED-flitser met daaronder de vinger afdruk scanner die net als de dubbele camera’s rond van vorm is.

Het frame is van metaal gemaakt met op sommige plaatsen een keramische strip voor het ontvangst, aan de linkerkant is zoals we het gewend zijn van Honor de sim-kaart sleuf geplaatst waar we de mogelijkheid hebben voor twee simkaarten, waarvan er ook één voor een mirco-sd tot 128 GB gebruikt kan worden.

Aan de rechterzijde vinden we de power en volume buttons, en als we goed kijken is de smart-key niet meer aanwezig.

 

2016-07-11-16_56_55-Greenshot

De onder zijde is voorzien van een USB-C aansluiting en voor de plaats van de 3,5 hoofdtelefoon aansluiting heeft met ook gekozen om deze aan de onderzijde te plaatsen.

Ook aan de onderzijde bevind zich de grill van de mono luidspreker.

2016-07-11-16_56_57-Greenshot

Op de bovenzijde zien we (bijna niet) een infrarood sensor waarmee televisie’s en andere apparaten op afstand kunnen bedienen.

Met een afmeting van 145,5 x 71,0 x 7,45 mm, de grootte die ook kennen als 5,2 inch, ligt  de Honor 8 lekker in de hand.

Het scherm heeft pixeldichtheid van 423 PPI en er zal helaas geen 2K versie van worden uitgebracht.

 

Under the hood………

Hier is gekozen voor een Kirin 950 processor van 4x 2,3 GHz Cortex A72 chipset die samen met de Mali T880 grafische kaart alle zware games zonder problemen aan kan, de accu die een grootte heeft van 3000 mAh is kleiner dan de 3100 mAh die in de Honor 7 zit, maar het toch ruim een dag zou moeten kunnen volhouden.

Dit alles draait draait op EMUI 4.1 en Android 6.0, en is ook voorzien van NFC en Huawei-Pay waarover wij later meer zullen berichten.

honor-8-design-02

 

De Honor 8 zal in vijf kleuren beschikbaar zijn, te weten goud, roze, wit, blauw en zwart, en zal vanaf 18-7 2016 in China te bestellen zijn.

omdat er verschillende versie’s zullen komen, namelijk een 3GB RAM / 32GB ROM welke men verwacht dat deze omgerekend 270 euro zal gaan kosten, en met 4GB RAM 311 euro, en een 4GB RAM / 64 GB ROM versie waarvoor  je 338 euro uit de knip zal moeten halen, is het de vraag welke versie’s ons in Europa zullen aandoen.

Maar houd er rekening mee dat deze prijzen omgerekend zijn van de Chinese valuta en zal door het invoeren naar Europa waarschijnlijk iets hoger liggen.

Al met al krijg je een voor een laag bedrag een belachelijk goede toestel in handen die de concurrentie aan kan.

 

#TeamHonorNL

bron: honornews

%d bloggers liken dit: