HONOR 9X: Een dans van licht en schaduw

HONOR 9X: Een dans van licht en schaduw

HONOR-smartphones hebben altijd een vooraanstaande rol gespeeld bij het optisch design van backcovers.
De HONOR View 20 werd als eerste geïntroduceerd met “Aurora Nano-texture” op een smartphone, en de HONOR 20-serie is versierd met een diepgaand “Dynamic Holographic Design”.

De HONOR 9X zet deze gedurfde erfenis voort met een “Dynamic X Design” dat een “X” laat oplichten in het midden van een achtergrond van pulserend licht, een aspect dat wordt gewaardeerd doorfans van onze X-serie al sinds de lancering van de eerste HONOR 3X in 2014.

De X Factor

De HONOR X-serie heeft veel bijval gekregen van de consument en heeft wereldwijd een groot aantal loyale gebruikers van tientallen miljoenen.
Net als de telefoons zelf zijn gebruikers van de X-serie jong en dynamisch, ambitieus en staan middenin het leven.
Als jongste telg heeft de HONOR 9X een backcover die het mysterieuze maar krachtige “X” -logo waar de productlijn bekend om staat volledig omarmt.

Om de haast ritmische lichtchoreografie voor het X-logo te bereiken, hebben HONOR-ingenieurs tienduizenden rhombische prisma’s gegraveerd op de 9X-backcover, met behulp van zeer geavanceerde nanolithografie.
De lenzen functioneren als miniatuur edelstenen, elk onafhankelijk reflecterend, om een glinsterende massa licht te creëren.
Als hetzelfde ontwerp zou worden gebruikt voor alle kleine rhombische prisma’s, zou het reflectieeffect hetzelfde en continu zijn, en als gevolg daarvan zouden licht en schaduw geen glimmend effect hebben gevormd op de backcover.

HONOR-designers daarentegen verwerken elk prisma anders, waarbij sommige al het binnenkomende licht reflecteren en andere slechts een deel van het licht reflecteren.
Dit zorgt ervoor dat de reflectie van de achterklep discontinu is, waardoor een betoverende flikkering van licht en schaduw ontstaat.

Verder beschikt de HONOR 9X over halo-gradiënttechnologie, waardoor de backcover wordt voorzien van betoverende beelden.
Hoewel de meest voorkomende verloopeffecten op smartphones regelmatig verlopen, van links naar rechts of vanuit alle vier de hoeken naar het midden rimpelen, is het halo-verloop zeer onderscheidend.
Het presenteert een patroon vergelijkbaar met het mengen van zwarte en rode / blauwe pigmenten in water en het verweven van de verschillende tinten om een weelderig, wederzijds versterkend tapijt van kleur en textuur te produceren dat zowel verwart als onthult.

 

Vorm en functie komen samen

De HONOR 9X is echter meer dan alleen een mooi gezicht.
De grootste troef is de naadloze integratie van gebruikersvriendelijke functies in een elegant ontwerp.

Opvallend is de popupcamera.

Door een pop-up ontwerp toe te passen, dringt de camera aan de voorzijde niet door in het LCD-paneel, waardoor de 9X een ononderbroken FullView-weergaveontwerp krijgt.
Veel aandacht is besteed aan het ontwerp van de pop-up cameramodule, met ideeën die varieerden van het hebben van een roterende module tot een die bijna de gehele breedte van het apparaat besloeg.
Het uiteindelijke uiteindelijke ontwerp voldeed aan onze doelstellingen om de camera aan de voorzijde te verbergen, terwijl het klein genoeg was om de HONOR 9X niet te groot of zwaar te maken.

 

De achterkant

De backcover heeft 3D gebogen randen en een ultradun middenframe, voor een comfortabele grip. De gebruikte PMMA- en pc-composietachterplaat is duurzamer en lichter dan gewoon glas. Door een headsetaansluiting van 3.5mm te behouden, levert de HONOR 9X een zeer veelzijdige luisterervaring.
HONOR 9X beschikt ook over een USB Type-C-connector voor eenvoudige oplaadervaring.

testen

De HONOR 9X is ook geslaagd voor strikte kwaliteitsnormen en heeft een reeks strenge betrouwbaarheidstests ondergaan:

  • Aan / uit-knop test 200.000 keer
  • Volumeknoptest 50.000 keer
  • USB-connector duurzaamheidstest 10.000 keer
  • Touchscreen-duurzaamheidstest 800.000 keer
  • Stresstest met 25 kg belasting 2000 keer
  • Maximale lading 70 KG
  • Vochtigheids- en temperatuurtest 55°C temperatuur / 95% luchtvochtigheid in 120 uur
  • Temperatuurcyclus test Tussen -20 ° C ~ 55 ° C gedurende 78 cycli

2 gedachten over “HONOR 9X: Een dans van licht en schaduw

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: