Honor in gesprek met Qualcomm voor levering chipset

Vorige maand kondigde Huawei de verkoop aan van zijn Honor-smartphonebedrijf aan een consortium in Shenzhen, China. Het duurde niet lang voordat geruchten de ronde deden dat het smartphonemerk een vlaggenschip-telefoon zou lanceren met de onlangs aangekondigde Qualcomm Snapdragon 888. Het laatste rapport draagt ​​bij aan datzelfde front en meldt dat Qualcomm en Honor al in gesprek zijn over het leveren van Qualcomm-chips voor smartphones.

Onderhandelingen

In het rapport wees een bron dicht bij Qualcomm erop dat Honor en de chipmaker al in gesprek zijn om chipsets te leveren voor toekomstige Honor-smartphones. Honor is vrij optimistisch over de onderhandelingen en beide partijen staan ​​op het punt een akkoord te bereiken. In dat opzicht is Honor van plan door te gaan met zijn V40- serie smartphones met MediaTek-chipsets. Hier zullen wij in de toekomst dus geen wijzigingen zien.

Honor optimistisch

Aan de andere kant heeft Honor-CEO Zhao Ming expliciet aangekondigd dat Honor het beste smartphonemerk op de Chinese smartphonemarkt wil worden. Dit werd naar verluidt gezegd tijdens een bijeenkomst met medewerkers. Een week na de aankondiging van de verkoop zei Zhao dat Honor andere producten buiten smartphones zou gaan uitbrengen.

Als u zich herinnert, heeft het Amerikaanse-Huawei-verbod zowel Huawei als Honor (voorafgaand aan de verkoop) ernstig beperkt om zaken te doen met Amerikaanse bedrijven. Hierdoor kon het merk geen licenties voor Google Mobile Services verkrijgen en kon Qualcomm geen chipsets aan beide merken verkopen. Met de recente verkoop is er weer licht aan de horizon en kan Honor zijn vleugels gaan spreiden. Wij hopen van harte dat de onderhandelingen met Qualcomm daadwerkelijk goed verlopen.

%d bloggers liken dit: