Honor onthuld tweedelige muurschilderingen omtrent smartphone gebruik jongeren

Honor heeft na de lancering van de Honor 20 series een tweedelig muurschildering in Londen onthuld om licht te werpen op de negatieve percepties rondom het gebruik van smartphones onder jongeren.

Het werk is in opdracht van Honor door de gerenommeerde graffiti Engelse street art collectief Graffiti Kings uitgevoerd nadat uit onderzoek bleek dat 76% van de ondervraagden in de leeftijdsgroep van 18 tot 24 jaar vind dat hun smartphone gebruik door de oudere generatie verkeerd word begrepen.

Onderzoek

Uit onderzoek blijkt dat driekwart van de 45 plussers vinden dat jongeren teveel tijd op hun smartphone doorbrengen.

Het onderzoek dat door OnePoll in opdracht van Honor is uitgevoerd bracht aan het licht dat 92% van de inwoners van de UK gebruik maakt van een smartphone, en er een groot verschil is tussen hoe de oudere generatie en de jongere generatie hun smartphone gebruikt.

Zoals vermeld is driekwart van de ouderen van mening dat jongeren te veel tijd op hun smartphone doorbrengen. 41% van de 45 plussers geloven dat smartphones negatieve invloed heeft op het leven van jongeren. Dat terwijl weer 62% van deze groep vind dat het een positief invloed heeft op hun leven.

8% van 18 tot 24 jarigen ondervinden zelf negatieve effecten van het gebruik van een smartphone. Ondertussen vind driekwart (76%) van de 18 tot 24 jarigen dat hun smartphone gebruik verkeerd word begrepen door de oudere generatie. Zij vinden dat de moderne levensstijl en zo ook de omgang met elkaar hierdoor veranderd.

Muurschilderingen

Honor heeft ervoor gekozen om de resultaten van deze onderzoek op een creatieve manier aan het publiek te tonen. Het heeft er namelijk voor gekozen om samen met de Engelse street art collectief Graffiti Kings een artistieke muurschildering van 30 meter te ontwerpen.

Het is een tweedelige muurschildering die in het donker tot leven komt. Overdag zie je op het kunstwerk vier personen die op hun telefoon staren en het oogt of zei niet bij de samenleving betrokken zijn. In het donker zie je de andere kant van deze vier personen. Ze zijn meer betrokken bij de wereldproblemen door het gebruik van hun smartphone.

Deze muurschilderingen zijn te vinden in Shoreditc, Londen. Mocht je in de buurt zijn, of binnenkort nog komen, dan kan het de moeite waard zijn om hier even naar te gaan kijken.

 

 

 

 

%d bloggers liken dit: