Honor V40 krijgt certificaat en 66W snelladen

Honor zal naar verwachting volgende maand de V40 onthullen, die naar verluidt de codenaam YORK heeft en modelaanduiding YOK-AN10 heeft. Er is nog geen officieel woord van Honor over de V40, maar de smartphone is gecertificeerd door 3C en onthult daarbij 66 W oplaadondersteuning.

Geen Kirin chipset

Er gingen aanvankelijk geruchten rond dat de V40 twee versies had: de ene aangedreven door een Kirin SoC en de andere met een Mediatek-chipset aan het roer. Maar het bedrijf zou de Kirin-versie hebben geschrapt en de telefoon zal waarschijnlijk de Dimensity 1000+ onder de motorkap hebben. Deze wijzigingen heeft vermoedelijk alles te maken met de recente verkoop van het merk door het moederbedrijf. Hierdoor wordt het voor Honor moeilijker om uberhaupt nog Kirin chipsets in te kopen. 

De wijziging naar de MediaTek chipsets is dan eigenlijk niet geheel verwonderlijk. Honor moet nu immers uitwijken naar andere fabrikanten om hun smartphones van rekenkracht te voorzien. Recentelijk werd het duidelijk dat de fabrikant nog in onderhandeling zou zijn met Qualcomm. De uitkomst lijkt positief te zijn, maar het is voor de Honor V40 te vroeg. Dit model zal dus de nieuwste generatie Qualcomm chipsets een ronde moeten overslaan.

Geruchten Honor V40

Het gerucht gaat ook dat de V40 een 120Hz-scherm heeft en maar liefst vier of vijf camera’s aan de achterkant heeft, waarbij de primaire camera een 50MP-sensor gebruikt. De details rondom de Honor V40 zijn nog erg schaars en de informatie lijkt momenteel enkel op geruchten te zijn gebaseerd. Het is echter wel de verwachting dat het nieuwe model begin volgend jaar zijn intrede zal maken. In aanloop naar deze lancering zal er ongetwijfeld meer bekend worden gemaakt.

Wel is het duidelijk dat het nieuwste model 66W snelladen zal ondersteunen. Dit is duidelijk geworden uit een certificaat die de smartphone deze week heeft ontvangen. Op deze manier kunnen wij ons steeds beter een beeld vormen wat wij kunnen en mogen verwachten van de Honor V40.

Een gedachte over “Honor V40 krijgt certificaat en 66W snelladen

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: