Honor werkt aan 5G smartphones met Qualcomm chipset

Huawei verkocht zijn Honor-merk in een poging het bedrijf en de werknemers van de dochteronderneming te redden. Het nu onafhankelijke bedrijf wordt niet meer gehinderd door de Amerikaanse sancties, wat betekent dat het weer op het goede spoor zou kunnen komen om smartphones met Amerikaanse technologieën erin te lanceren.

Qualcomm

Volgens insiders uit China is dit precies wat er op dit moment gebeurt – Honor werkt samen met Qualcomm om een ​​5G-smartphone te ontwikkelen. In de aankomende weken hoeven wij hier overigens nog niets van te verwachten. Om welke modellen het dan wel zou gaan is nog onduidelijk en informatie hiervan ontbreekt verder nog. Het was daarnaast al langer duidelijk dat Honor graag weer de draad met Qualcomm wilde oppakken. Het nieuws komt dus zeker niet als een verrassing.

Honor V40

Hoewel we geen informatie hebben over welke telefoon het is of welke chipset in het apparaat zal worden gebruikt, zijn we er vrij zeker van dat dit niet de Honor V40-serie is. Deze smartphone zal over twee weken officieel moeten worden gelanceerd met een Dimensity 1000+ SoC. Het was dus helaas te kort dag om ook dit topmodel te voorzien van een krachtige Qualcomm chipset. 

%d bloggers liken dit: