Honor7 Rollback van Android 6 naar Android 5.

 

 

Vaak kijken we uit naar een software update voor onze telefoon en willen we dan ook dat de fabrikant hun best doet om ons toestel zo snel mogelijk van een update te voorzien.

Honor heeft het update beleid goed voor elkaar, dat wil zeggen dat zij hun toestellen regelmatig voorzien van nieuwe en verbeterde software.

Nu hoor ik je denken huh? Maar ik heb al een tijd geen melding gehad dat er een update voor mijn toestel is. Dat kan kloppen want Honor heeft er voor gekozen dat mensen deze eerst kunnen “Sideloaden” (handmatig op je toestel zetten) en de OTA (on the air) later gefarceerd uit te rollen.

En als we eenmaal een software update hebben uitgevoerd kunnen we in principe niet terug naar de vorige. Uiteraard kan dat wel kunnen als we ons toestel “rooten”.

Heb je na de update naar Android 6 Emui 4 op je Honor 7 toch het idee van…. Nee! Dit is niet wat ik ervan had verwacht hebben wij goed nieuws.

Honor bied gelukkig een mogelijkheid om wel terug te kunnen van Android 6 EMUI 4 naar Android 5 EMUI 3.

Hieronder leggen wij uit hoe dat in zijn werk gaat….

De “Rollback” zullen we in twee stappen moeten doen, eerst gaan we een tijdelijk bestand op de Honor 7 zetten en vervolgens de uiteindelijke Android 5 EMUI 3 versie.

Let op!!!!!!!!! Deze handeling zal alle data wissen,,, maak altijd eerst een back-up.

 

disclaimer

Wat hebben we nodig?

Een in Nederland gekochte Honor 7 met een batterij die tenminste 50% is opgeladen.

Een sd-kaart van tenminste 4gb opslag capaciteit.

Een computer om de twee bestanden te downloaden.

Here we go…….

Kijk of je Honor 7 toestel wel over android 6 Emui 4 beschikt.

Download dit ( tijdelijk) bestand op je computer.

Kopieer het “Update APP” bestand naar je sd-kaart waar je een map aanmaakt die “dload” heet.

Stop de sd-kaart in je Honor 7 en controleer of er op de sd-kaart een map staat die “dload” heet, en waar een bestand met de naam “Update APP” in zit.

Schakel de Honor 7 uit, en weer aan door volume up-down, en de power button in te drukken.

De Honor 7 zal nu zelf de (tijdelijk) software uitvoeren. en de telefoon weer opstarten.

Nu downloaden we dit bestand op onze computer en pakken het ( un-zip) wel uit, en kopiëren  de “Update APP” bestand naar de sd-kaart (die we vooraf eerst geformatteerd hebben) en waar  we weer een map hebben aangemaakt met de naam “dload”.

Stop de sd-kaart in je Honor 7 en controleer of er op de sd-kaart een map staat die “dload” heet, en waar een bestand met de naam “Update APP” in zit.

Ga nu naar de applicatie die updater heet en druk onderaan op menu en kier voor lokale update! de Honor 7 zal nu de update uitvoeren en de software terug zetten naar Android 5 EMUI 3.

Mocht de applicatie net als in mijn geval de update niet zien, Schakel dan de Honor 7 uit, en weer aan door volume up-down, en de power button in te drukken. Nu zal de update automatisch worden uit gevoerd en ook nu start de Honor 7 zich zelf weer opnieuw op.

Nog vragen of opmerkingen? stel ze gerust hieronder.

 

#TeamHonorNL

 

 

 

 

 

 

3 gedachten over “Honor7 Rollback van Android 6 naar Android 5.

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: