How to Downgrade van Android 6 EMUI 4.0 naar Android 5 EMUI 3.1 Lollipop.

Downgrade, Wat houd het in?

Vrij vertaald is het terug gaan…….

Afgelopen week hebben wij jullie laten zien hoe je door middel van “sideloaden” je Honor 6 of 6plus van Android 6 Emui 4 kan voorzien.

Vandaag laten wij zien dat er ook een weg terug is……. Om welke reden die je kan bedenken is er altijd wel één waarvan je denkt! Had ik mijn Honor toestel maar geen software update gegeven.

En dan is het mooi dat Honor je de mogelijkheid bied om een downgrade uit te voeren. Dit is echt uniek voor een telefoon fabrikant om deze mogelijkheid aan te bieden, Want het is mij niet bekend dat er een ander fabrikant is die deze optie ook aanbied. (wel via root uiteraard)

Hieronder dan ook een “how to” hoe het downgraden in zijn werk gaat.

We zullen het in twee stappen moeten gaan doen.

  1. We gaan eerst een tijdelijk bestand side loaden welk tijdelijk geïnstalleerd word en dus niet “stabiel” is voor dagelijks gebruik.

  2. We gaan de versie installeren, namelijk Android 5.1.1 lollypop Emui 3.1

 

 

Maar eerst willen wij je duidelijk maken dat wij niet aansprakelijk zijn in welke vorm dan ook voor schade aan je toestel en is alles geheel op eigen risico. De hieronder beschreven how-to is uitgevoerd en getest op een in Nederland gekochte Honor 6plus.

Houd er ook rekening mee dat alle gegevens die op je toestel staan verloren zullen gaan en wij je er dus op wijzen dat het maken van een back-up noodzakelijk is, Deze back-up kan je uitvoeren door naar de back-up applicatie op je toestel te gaan en een back-up te maken.

Wat hebben we nodig?

  1. Een in Nederland gekochte Honor 6plus met een batterij die meer dan 30% is opgeladen.
  2. Een micro-sd kaart van 4gb of meer.

  3. Een computer om de bestanden te downloaden.

Eerst controleren we of ons Honor 6plus wel  over Android 6 Emui 4 beschikt, dit kan je zien door naar instellingen te gaan ——- naar beneden scrollen —— over de telefoon.

Dan downloaden we dit bestand op onze computer, Deze heeft de naam B500 en is een update.app bestand.

De update.app bestand kopiëren we naar de sd kaart waar we een map hebben aangemaakt met de naam dload. Dus het bestand niet uitpakken.

We stoppen de sd kaart in de Honor 6plus telefoon en gaan naar de applicatie bestanden en controleren of het update.app bestand in de map dload op de externe opslag staat.

we doen ons telefoon uit en weer aan en gaan naar de applicatie kiezer (dailer) en geven de code ##2846579## in. Na dit nummer te hebben “gebeld” komen we in een keuze menu van de telefoon en kiezen voor optie 4 “software update”.

De update zal nu automatisch worden uitgevoerd en de telefoon zal uit zich zelf weer opstarten.

Dan gaan we weer naar instellingen —— over de telefoon —— en controleren of we over buildnummer: PE-TL10C900B500 beschikken……

Download nu op de computer dit bestand met de naam B324 aan het eind, dit is een zip bestand en zullen we moeten uitpakken in de map dload op de sd kaart. (Als je de zelfde sd kaart gebruik kan je deze het beste eerst formatteren zodat de B500 versie eraf is)

Nu gaan we weer naar de applicatie kiezer (dailer) en voeren we weer de volgende code in ##2846579## en kiezen optie 4, de telefoon zal uit zich zelf weer de update uitvoeren en opnieuw opstarten. Als deze klaar is zullen we weer Android 5 lollypop Emui 3.1 op onze Honor 6plus hebben staan.

Vragen en/of opmerkingen lezen wij graag hieronder.

#TeamHonorNL

2 gedachten over “How to Downgrade van Android 6 EMUI 4.0 naar Android 5 EMUI 3.1 Lollipop.

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: