Huawei Backup app in de Play Store

Je zal vast denken hé Huawei Backup? Waarom posten jullie een Huawei app op deze website? De reden is erg simpel. Honor is een dochterbedrijf van Huawei en ook op alle Honor toestellen staat de software van Huawei genaamt EMUI of terwijl EMotionUI. Hier een artikel over een speciale app van Huawei de app Huawei Backup.

De reden dat wij dit artikel schrijven is eigenlijk erg simpel. Deze app van Huawei is de allereerste app van Huawei’s EMUI die in de Google Play Store komt te staan. Dit is natuurlijk wel het schrijven van dit artikel met uitleg waard.

De Huawei Backup app is een speciale app uit de EMUI serie die het mogelijk maakt door een backup te maken van de volledige telefoon. Dit niet alleen voor het telefoongeheugen zelf, maar ook voor de SD kaart, de USB opslag en de computer. Zodra je de app opstart is het erg simpel om een backup te maken of een backup terug te zetten.

huawei-backup-start

 

Als je een opslag plek hebt uitgezocht bijvoorbeeld het interne geheugen dan is de volgende stap om te kiezen welke gegevens je wilt backupen. Hierbij kan je kiezen uit 9 verschillende opties; Contacten, Berichten/SMS, Bel logboek, Foto’s, Audio, Video’s, Documenten, Apps en Meer. Hier kan je alle dingen kiezen die je graag wilt backupen en hiervan een backup maken. Als je hierna op volgende klikt zal je een wachtwoord moeten invoeren voor jouw backup. Dit voorkomt dat mensen jouw backup op hun telefoon kunnen zetten en meteen al jou gegevens kunnen stelen, ook kan je nog een hint voor het wachtwoord opgeven mocht je per ongeluk je wachtwoord zijn vergeten in de tussentijd. Als je een backup hebt gemaakt kan je deze terug vinden bij je bestanden onder Huawei Backup en dan de datum. huawei-backup-opslag-keuze

huawei-backup-file-keuze

Het principe van deze app is erg gemakkelijk en kan ook door de speciale HiSuite software van Huawei worden gedaan op je computer of gewoon door de voor geïnstalleerde app van EMUI onder Telefoonbeheer. Hopelijk gaan wij in de toekomst nog meer apps van Huawei in de Google Play Store terug vinden zodat al deze apps met enige regelmaat kunnen worden geupdate wat nu alleen nog gebeurt door de systeemupdate die erg weinig gebeurt.

Vertel ons wat jij van deze ontwikkeling vind in de reacties!

%d bloggers liken dit: