Nieuwe app van Huawei/Honor: PhoneClone

Wij hebben, als ambassadeurs van Honor Nederland, een nieuwe applicatie ontvangen om te mogen gaan testen: PhoneClone (TelefoonKloon)
Deze app mogen wij hier wel alvast aan jullie bekend gaan maken, maar nog niet met jullie delen omdat het nog om een testversie gaat.

Wat kun je met deze applicatie?

Jullie kennen waarschijnlijk allemaal wel het grote probleem: Ik heb een nieuwe telefoon maar hoe zet ik mijn gegevens van de oude over naar de nieuwe telefoon? Daar is deze applicatie voor. Deze werkt ook alleen maar als 1 van de 2 telefoons een Huawei of Honor telefoon is voor zover ik het nu weet.

Hoe werkt de applicatie?

Je installeert de applicatie op beide telefoons. Deze .apk is ongeveer 7 mb groot. Dan geef je aan welke telefoon de oude telefoon is, dus waar je data op staat, en welke de nieuwe telefoon is. Hierna gaat de Huawei/Honor telefoon zich gedragen als wifi spot. De andere telefoon kan dan een verbinding op gaan zetten. Na het ingeven van de pincode die door de applicatie zelf is aangemaakt kun je de 2 telefoons via wifi koppelen. Zodra dit gebeurd is kun je op de oude telefoon opgeven welke gegevens je over wilt gaan zetten.

Je kan dan kiezen uit de volgende dingen om over te zetten:
– Contactpersonen
– Berichten
– Gesprekkenlogboeken
– Foto’s
– Audio
– Video’s
– Documenten
– Apps
– Meer
Nadat je je keuze gemaakt hebt van wat je over wilt zetten kan de overdracht van de gegevens gaan starten.
Zodra de telefoons hier klaar mee zijn heb je deze gegevens beschikbaar op beide telefoons.

Zelf heb ik het getest met het overzetten van gegevens van de Honor 7 naar de nieuwe Honor 5c. Dit liep bij mij erg soepel. Dus bij een overgang naar een nieuwe telefoon kan dit een hele handige applicatie zijn. Daarna zult u deze applicatie waarschijnlijk niet weer gebruiken totdat je weer overgaat naar een nieuwe telefoon.

Er is bij instellingen nog een optie om je aan te melden met een Huawei account voor extra opties. Dit werkt bij mij nog niet omdat door de locatie gegevens deze extra opties nog niet beschikbaar zijn in Nederland. Dus wat er dan nog meer mogelijk gaat worden is ons dus nog niet bekend.

Het is nog niet bekend wanneer deze applicatie beschikbaar gaat komen voor iedereen en op welke manier dat zal zijn. Of via de website van Huawei/Honor en/of via de Google Play Store. Zodra wij hier meer over weten zullen wij u hiervan op de hoogte brengen.

Hieronder zijn een aantal foto’s/screenshots te zien van hoe de applicatie er uitziet.

telefoonkloon 2

telefoonkloon 3

telefoonkloon 5

telefoonkloon 4

telefoonkloon 1

Update: De software is nu ook door u te gebruiken. Lees het artikel met de linkjes naar de software.

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: