Review Honor 7

Afgelopen 2 weken heb ik als Honor Ambassadeur de Honor 7 uitgebreid mogen testen. Hier mijn bevindingen met dit toestel, en of je hem wel of niet moet kopen.

Eerste ervaring

Toen ik de Honor 7 voor het eerst uit de doos pakte, is die wel duidelijk een stukje kleiner dan zijn voorganger de Honor 6+. Nadat ik de doos had geopend en ik de Honor 7 eruit haalde was het eerste dat me opviel was de camera aan de achterkant. Deze steekt namelijk erg ver uit vergeleken met wat ik bij andere toestellen heb gezien. Verder zit er ook een vingerafdrukscanner op die meteen onder de camera zit, hierover later meer.

Ook heeft de Honor 7 aan de linker zijkant een Smart-Key. Hier kan je door bijvoorbeeld een snelle klik je camera laten openen, 2 snelle klikken Hangouts, en een iets langere klik Google Now. Dit is hoe ik het heb in gesteld aangezien dat voor mij het beste uitkomt. Je kan bijna iedere app als sneltoets onder een van de 3 opties van deze Smart-Key zetten. Dit verbetert de gebruikservaring wel aangezien je zo veel sneller tussen je favoriete apps kan switchen.

Specificaties

De Honor 7 heeft een HiSilicon Kirin 935 chipset met 3GB aan RAM en een intern geheugen van 16GB,uitbreidbaar tot 128GB. Dit toestel heeft een schermbreedte van 5.2 inch met een resolutie van 1080×1920 pixels. Aan de achterkant heeft hij een camera van maar liefst 20MP en aan de voorkant een camera van 8MP met zowel een flits aan de voor als achterkant. Verder heeft dit toestel ook een vingerafdrukscanner op de achterkant zitten. Dit toestel heeft een accu van 3100 mAh wat goed is voor zeker 2 werkdagen gebruik.

Hands-On

Ik heb erg genoten van dit toestel en ik vind het daarom ook erg jammer dat ik hem weer moet opsturen. Het is een erg fijn toestel om mee te werken zeker omdat hij snel is, een net en strak design heeft en omdat er een hoop leuke functies op zitten.

Een van de promotie video’s laat een functie met ‘Dear Honeybear’ zien. De functie is genaamd ‘Wekken via Spraak’ en werkt opvallend goed. Ik heb mijn stem ingevoerd door 3 keer hetzelfde zinnetje te zeggen en hierdoor kan ik dus op meer dan 3 meter afstand “Dear Honor, Where are you?” roepen en op dat moment gaat er een beltoon spelen en gaat je scherm aan met je flitsen zodat jij makkelijk je telefoon terug kan vinden.

Wat daarna erg handig is is dat je meteen door je vinger op de scanner te leggen je telefoon ontgrendelt en er meteen mee aan de slag kan. Over de vingerafdrukscanner gesproken: ik moet eerlijk zeggen die het op de Honor 7 erg goed doet. Ik heb zelf nog niet zoveel ervaring met vingerafdrukscanners maar ik vind dat deze wel heel erg snel is. Wat ik wel raar vind is dat wanneer je een tijdje bijvoorbeeld je linkerwijsvinger gebruikt om hem te ontgrendelen hij vaak je rechterwijsvinger niet zo goed pakt als je die ineens gebruikt.

De smart-key heeft wel een nadeel. Ik vind het erg leuk verzonnen en de functie werkt snel en soepel, maar de plek van de key zelf zit bij mij een beetje in de weg. Als je bijvoorbeeld een video wilt bekijken in landscape modus en je hebt je telefoon gekanteld had ik erg vaak dat ik per ongeluk op de smart-key klikte waardoor mijn video stopte en mijn camera bijvoorbeeld werd geopend. Dit is erg irritant als je de video wilt bekijken, dus de plek van de key mogen ze van mij wel veranderen. Ook heeft de Honor 7 net als zijn voorganger een infrarood scanner aan boord waarmee je eventueel je tv of wat dan ook kan bedienen.

Even over de camera. Zoals gezegd vinden we aan de achterkant een camera van 20 megapixel die erg goed werkt en aan de voorkant een camera van 8 megapixel, beide met flits. Deze 2 camera’s werken erg goed en ik vond het ook erg leuk om hier foto’s mee te maken.

Even nu over de software. Op de Honor 7 draait weer de standaard EMUI 3.0 de schil van Huawei. Wat wel apart is van deze en andere toestellen van Honor is dat de Honor 7 op Android 5.0 draait met EMUI 3.0 erop. Zelf vind ik de software niet irritant om mee te werken. Een van de grootste minpunten voor sommigen is dat er geen app drawer in de schil zit, maar dit is makkelijk op te lossen door een extra launcher te installeren. Persoonlijk vind ik het eigenlijk op de Honor toestellen helemaal niet zo erg dat er geen app drawer op zit omdat ik eigenlijk alles wat ik zoek eventueel kan vinden door de zoekfunctie.

Design

Het design van de Honor 7 oogt erg premium. Met de metalen behuizing ziet die er zowel elegant als stoer uit. Dit tot algemeen gevolg dat het absoluut niet erg is om naar te kijken. De fysieke toetsten op dit toestel zijn allemaal van een andere textuur voorzien zodat ze er anders uit zien en voelen wat ik zelf heel erg mooi vind. Verder is de vingerafdrukscanner ook mooi metallic gemaakt waardoor die in het geheel valt en het niet storend is.

Conclusie

De Honor 7 is een top toestel met een premium look en feel wat bijdraagt aan de goede beleving van dit toestel. De specificaties zijn erg netjes en ik heb hem niet op vastlopers kunnen betrappen wat natuurlijk goed is aangezien je in zo korte tijd zo veel mogelijk uit het apparaat haalt. Dit toestel heeft ten opzichte van bijvoorbeeld de Honor 6+ een aantal extra’s. Ten eerste heeft het natuurlijk een vingerafdrukscanner die erg goed werkt, ten tweede is de camera duidelijk een stuk beter in normale foto’s maken en je hebt de smart-key die een grote handigheid met zich mee brengt.

Twijfel je of je hem zal kopen?
Niet meer doen, gewoon bestellen zou ik zeggen.

Waar te koop

Dit toestel is te koop op VMall voor een mooie prijs van 349.99 euro.
Klik op deze link om naar VMall te gaan.


Gr. Thom Knepper
Honor Ambasador.

http://thom.knepper.net

%d bloggers liken dit: