Review Honor 7A

Review van de Honor 7A

Sinds een kleine week zijn we bij HonorFan.nl in het bezit van de Honor 7S, Honor 7X en dit toestel de Honor 7A. In mijn vorige review ben ik gestart met de Honor 7S, het nieuwste, goedkoopste en tevens het kleinste toestel. Nu is de beurt aan de Honor 7A.

In deze review wil ik de Honor 7A nader bekijken. In mijn opinion is dit toestel net meer premium. Hij oogt wat luxer dan de Honor 7S, maar is toch nog steeds een erg betaalbaar toestel.

7A en 7S

Scherm

In vergelijking met de Honor 7S is dit toestel iets groter. De 7S is 5,45 inch groot en de Honor 7A is 5,7 inch groot. Persoonlijk vind ik dit formaat prettiger werken en in de hand liggen. Nu ik dit op schrijf bemerk ik bij mijzelf dat ik dit 3 jaar geleden absoluut niet had gevonden. Toen vond ik een scherm van 5,5 inch meer dan genoeg. Ook hierin merk ik dat de markt zich aanpast, maar ook mijn eigen voorkeur en gewenning.

Het leuke bij de grotere Honor toestellen is, dat je gebruik kunt maken van 1 handbediening. Hiermee zorg je ervoor dat je zogenaamde werkscherm kleiner wordt. Hier komen we later nog een keer op terug bij HonorFan.nl

1 hand bediening

Geheugen

Qua snelheid had ik verwacht niet veel verschil te merken, aangezien beide toestellen bestaan uit 2gb RAM en 16gb intern geheugen. Sommige website beweren dat de Honor 7A een intern geheugen heeft van 32gb, maar het toestel wat ik gebruikt heb, heeft 16gb intern geheugen. Ook de Honor 7A toestellen die te koop zijn via Coolblue en Bol.com hebben 16gb intern geheugen. Dit geheugen is met een microSD kaart uitbreidbaar.

Details Honor 7A

Maar terugkomend op de snelheid, merkte ik toch duidelijk verschil in de snelheid van opstarten van de apps en het reageren van het toestel. De Honor 7A lijkt veel sneller te reageren dan de Honor 7S. De Honor 7A reageert een stuk sneller, waardoor er bij mij minder irritaties ontstonden doordat ik gewoon door kon gaan met de handeling op het toestel. Waarschijnlijk komt dit doordat er gebruikt gemaakt wordt van een andere processor, namelijk de octa-core Qualcomm Snapdragon 430 processor.

Erg prettig vind ik dat er in dit toestel ook een fingerprint zit. Deze is achter op het toestel te vinden. De ene persoon vind het prettiger als deze op de voorkant zit en de andere aan de achterkant. Ik denk dat dit vooral met gewenning te maken heeft. Je wordt er op den duur van zelf handig in waar de fingerprint zich bevind. Zoals we gewend zijn bij Honor en Huawei, reageert ook dit keer de fingerprint erg snel en goed. Ook ligt dit toestel prettig in de hand. Hij is minder glad dan menig ander toestel, maar toch ben ik altijd bang dat een telefoon uit mijn handen glipt.

Achterkant 7A

Camera

Wanneer ik een nieuw toestel in handen krijg, is eigenlijk altijd de camera die ik als eerste uitprobeer. Ook bij dit toestel. En ik was absoluut niet ontevreden over de foto’s die je kunt maken met deze Honor 7A. De camera van de Honor 7A kan foto’s maken van 13MP. DE laatste tijd zie je steeds vaker dat er aan de achterkant van een toestel 2 of meer lenzen te vinden zijn. Bij dit toestel het het gebleven bij 1 lens, oftewel een enkele camera.

Camera 7A

De mensen die mij een beetje kennen die weten dat ik regelmatig ga wandelen met mijn vriend Dushi. Tijdens een van de wandelingen heb ik de Honor 7A meegenomen om wat foto’s te maken en de camera wat uit te proberen. Zie hieronder een aantal foto’s. Mijns inziens niet onaardig voor de prijs van dit toestel.

Camera 7A 7 Camera 7A 8 Camera 7A 6 Camera 7A 3 Camera 7A 4 Camera 7A 5

Ook heb ik geprobeerd om met de camera in te zoomen en ook dit viel absoluut niet tegen. Evenals het op afstand foto’s maken. Hierbij moet wel gezegd worden dat de foto’s gemaakt werden bij schitterend weer. Maar zoals het erop lijkt, blijft het voortaan in Nederland altijd mooi weer. Natuurlijk kan je met duurdere toestellen mooiere en scherpere foto’s maken dan met de Honor 7A, maar nogmaals voor deze prijs heb je een leuk toestel met fijne camera.

Honor 7A camera

Camera 7A 2 Camera 7A 1 Camera 7A 9 Camera 7A 10

Conclusie:

In vergelijking met de Honor 7S heb je met de Honor 7A direct een wat luxer ogend toestel. De prijs is niet veel hoger dan de 7S, maar wel een iets sneller toestel, betere camera, iets groter scherm en een fingerprint. Maar hierbij geldt ook weer: Een ieder bepaalt zelf wat hij/zij voor een telefoon wil en kan uitgeven. En ook dit toestel draait op Android 8.0 met de eigen skin van Huawei EMUI 8.0.

De Honor 7A is verkrijgbaar in de kleuren Aurora, Zwart, Goud en blauw bij CoolBlue en Bol.com

Specificaties

De Honor 7A heeft een scherm grootte van 5,7 inch met een resolutie van 720 x 1440 pixels. Hij draait op een octa-core Qualcomm Snapdragon 430 processor.

Een interngeheugen van 16GB en 2GB RAM geheugen. Het geheugen is uitbreidbaar met een microSD kaart tot 256GB.

De batterij is 3000mAh groot.

Het toestel weegt 150 g.

De camera aan de achterkant kan foto’s maken met 13 megapixel. De camera aan de voorkant kan selfies maken met 8 megapixel.

Standaard draait de Honor 7A op Android 8.0 en op de eigen skin van Huawei op EMUI 8.0.

En zoals we gewend zijn bij Honor is er ruimte voor 2 simkaarten en 1 microSD kaart.

 

De release datum van de Honor 7A was april 2018.

#HonorFanNL #ForTheBrave

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: