Review van de Honor 7S

Honor 7S

Afgelopen dagen waren we bij HonorFanNL in afwachting van het pakketje wat onderweg was vanuit Honor.

Bij thuiskomst na het werken lag het pakketje te wachten met daarin de Honor 7A, Honor 7S en Honor 7X.

Honor 7A, 7S, 7X

De Honor 7S was de eerste telefoon die ik wilde gebruiken. Waarom? Ik zou het niet weten.

Ik zou deze zomeravond gaan varen en bedacht me dat dat een mooi moment zou zijn om de Honor 7S uit te proberen. Snel dus de telefoon aanzetten en kijken of er voldoende benzine in zou zitten. Gelukkig was dat het geval. Hierna snel mijn Gmail account erop zetten. Het opstarten verliep zoals gewoonlijk erg vlot. Ik kwam geen bijzondere dingen tegen. De telefoon ging nog wel even checken of er een update beschikbaar was. Dit was niet het geval en ook niet erg noodzakelijk. Standaard uit de blauwe doos draait de 7S op Android 8.1 en EMUI 8.0.0.

Honor 7S

Bij het vasthouden van het toestel moest ik meteen denken aan de Honor Holly. Het eerste toestel van Honor wat ik in mijn handen heb gehad en waar ik met veel plezier aan terug denk. Deze Honor 7S zit in ongeveer dezelfde prijsklasse als de Holly.

Holly en 7S

Snelheid

Ik merkte wel dat ik de laatste tijd met snellere toestellen bezig ben. De Honor 7S reageert een stuk trager, dan dat ik gewend ben. Er zit enige vertraging in bij het opstarten van een app. Nu ben ik dan ook wel erg verwend doordat mijn normale toestel 8gb RAM heeft en dit toestel 2gb RAM. IK moest gewoon even in de zomerstand en iets meer geduld hebben 😉

Het toestel ligt lekker in de hand. Dit komt mede doordat het toestel kleiner is dan de meeste toestellen die ik de laatste tijd vast heb gehouden. En het redelijke lichte gewicht van 142 gram.

Honor 7S hand

De achterkant van het review toestel is zwart. Hierop zijn helaas vrij snel “vlekken” zichtbaar en het “plastic” voelt glad aan.

Door de kleine hoeveelheid intern geheugen is het niet mogelijk om veel apps en daarnaast nog veel foto’s en video’s toe te voegen. 16gb intern geheugen is voor mij dan ook aan de zeer weinige kant. Deze is uitbreidbaar met een microSD card, naast de dual simcard.

Ik denk dat dit een mooi toestel kan zijn voor iemand die niet veel geld wil en/of kan uitgeven voor een telefoon. Deze Honor 7S zal zeer zeker in de smaak vallen als zogenaamde vakantietelefoon cq reserve telefoon, maar ook anderen die niet al te veel eisen stellen aan snelheid en intern geheugen.

Mijn ouders zijn nog steeds de trotse bezitters van een Honor Holly en mocht die ooit kapot gaan, dan zou dit voor hen een mooie opvolger zijn voor weinig geld. En dan ook nog eens draaien op Android 8.1.

Ondanks dat dit een budget toestel is, maakt deze in mijn ogen mooie foto’s bij mooi weer. Zeker gezien de prijs is dit een leuke telefoon.

Camera

Hierbij nog een aantal foto’s die gemaakt zijn met de Honor 7S, bij mooi zomers weer.

Honor 7S foto 1 Honor 7S foto 2 Honor 7S foto 3 Honor 7S foto 4 Honor 7S foto 5

 

Specificaties op een rij:

De Honor 7S heeft een scherm grootte van 5,45 inch met een resolutie van 720 x 1440 pixels. Met een pixeldichtheid van 295 ppi. Hiermee is dit toestel net iets kleiner dan de Honor 7A.

Hij draait op een quad-core Media Tek MT6739 processor.

Een interngeheugen van 16GB en 2GB RAM geheugen. Het geheugen is uitbreidbaar met een microSD kaart tot 256GB.

De batterij is 3020mAh groot.

Het toestel weegt 142 g.

De camera aan de achterkant kan foto’s maken met 13 megapixel. De camera aan de voorkant kan selfies maken met 5 megapixel.

Standaard draait de Honor 7S op Android 8.1 en op de eigen skin van Huawei op EMUI 8.0

De release datum van de Honor 7S was mei 2018.

De Honor 7S is verkrijgbaar bij Bol.com en Coolblue in de kleuren zwart, blauw en goud.

#ForTheBrave #HonorFanNL

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: