Review van de Honor 7X

Review van de Honor 7X

Als laatste review van de 7 serie is dan nu de beurt aan de Honor 7X. Op papier het toestel met de beste papieren in vergelijking met de Honor 7S en Honor 7A.

Honor 7X doos

Zoals ik mijn vorige review van de Honor 7A zijn we bij HonorFan.nl in het bezit van de Honor 7S, Honor 7A en dit toestel de Honor 7X. Ik was gestart met de Honor 7S, het nieuwste, goedkoopste en tevens het kleinste toestel. Hierna was de Honor 7A aan de beurt. En dan nu de Honor 7X. Het grootste, duurste en in mijn ogen het mooiste toestel van deze 3. Maar hiervoor moet je het dubbele betalen dan voor de Honor 7S. Mijns inziens is deze Honor 7X absoluut zijn geld waard.

Scherm

Het scherm van de Honor 7X is de grootste van de drie toestellen. De 7S is 5,45 inch groot, de Honor 7A is 5,7 inch en de Honor 7X heeft een scherm die 5,93 inch groot is. De Honor 7X is dus net iets groter dan de Honor 7A. Voor mijn gevoel maakt het niet zoveel uit. Maar de 7X ligt net iets prettiger in mijn hand. Voelt minder glad aan en komt over als een midrange toestel.

7S, 7A, 7X

Ook bij dit toestel zit de fingerprint aan de achterkant. Deze werkt erg snel, zoals we eigenlijk wel gewend zijn bij alle toestellen van Honor en Huawei.

achterkant Honor 7X achterkant Honor 7X 2

Batterij

Met dit toestel kon ik redelijk de dag door komen. Bij wat intensiever gebruik moest ik hem wel eerder opladen. Dit heeft ook te maken met het feit dat ik regelmatig de camera gebruik en dat het afgelopen periode nog steeds erg mooi weer was. Hierdoor zet ik de lichtsterkte een stuk hoger, zeker als ik buiten in de zon ben. DE batterij heeft een inhoud van 3340mAh. Dus ook de batterij is groter bij dit toestel in vergelijking met de Honor 7S en de Honor 7A.

Geheugen

Het interne geheugen is bij dit toestel absoluut een pluspunt. De Honor 7X heeft een intern geheugen van 64GB. MIjns inziens moet dit tegenwoordig de standaard vanaf zijn. In vergelijking met de Honor 7A en 7S dus het viervoudige. Het RAM geheugen bij dit toestel is 4GB. Dit alles merk je direct bij het gebruiken van dit toestel. De apps starten sneller op en alles reageert een stuk sneller.

Camera

Dan mijn favoriet op iedere telefoon, de camera. Deze camera maakt erg mooie foto’s. En helemaal als je gaat kijken naar de prijs van dit toestel. Ik heb met erg veel plezier foto’s gemaakt met de Honor 7X. In een donkere omgeving werd het lastiger om heldere foto’s te krijgen, maar overdag en in zonlicht waren de foto’s zeer zeker goed.

Dushi water Honor Dushi veld passie

Ook het inzoomen met de camera ging goed en maakte dan duidelijke foto’s. Zie hieronder voor een aantal ingezoomde foto’s.

Honor bijHommel Honor tor

Conclusie

Mocht je niet al teveel geld willen uitgeven voor een telefoon, maar wel iets meer dan bij de Honor 7S of Honor 7A. Je wel iets meer geheugen, snelheid, betere camera en premium gevoel wilt hebben, dan is de Honor 7X absoluut een goed toestel. Ik heb afgelopen periode met veel plezier de Honor 7X gebruikt en het voelde voor mij als een fijn toestel.

De Honor 7X is verkrijgbaar bij Coolblue en Bol.com in de kleuren zwart, blauw en goud.

Specificaties

De Honor 7X heeft een scherm grootte van 5,93 inch met een resolutie van 1080 x 2160 pixels. Hiermee is dit toestel groter dan de Honor 7A en Honor 7S.

Hij draait op de eigren processor van Huawei, een 1,7GHz octa-core HiSilicon Kirin 659 processor. Dit is dezelfde processor als bij de Honor 9 Lite en de Honor 9i.

Een interngeheugen van 64GB en 4GB RAM geheugen. Het geheugen is uitbreidbaar met een microSD kaart tot 256GB.

De batterij is 3340mAh groot.

Het toestel weegt 165 g

De camera’s aan de achterkant kunnen foto’s maken met 16 megapixel. De camera aan de voorkant kan selfies maken met 8 megapixel.

Standaard draait de Honor 7X op Android 7.0 en op de eigen skin van Huawei op EMUI 5.1. Na het opstarten werd het toestel vrij snel bijgewerkt naar Android 8.0 en EMUI 8.0

De release datum van de Honor 7X was laatste kwartaal 2017

#HonorFanNL #ForTheBrave #ForTheHonorFan

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: