schermafdruk/video maken,  tips en tricks

Hier een korte How-To over het nemen van een schermafdruk en schermvideo. Deze optie is te activeren bij de instellingen op je Honor toestel met EMUI versie 4.0 of hoger.

Schermafdruk en video

We maken allemaal wel eens een schermafdruk die we willen delen of voor later willen opslaan, en het maken van een schermafdruk kan op verschillende manieren. Zo kan je instellen dat er een schermafdruk gemaakt word als je de aan/uit knop tegelijk met de volume up knop ingedrukt houd.

 

alt- schermafdruk

 

Maar als je regelmatig een schermafdruk wilt maken kan dat ook eenvoudiger, namelijk met je knokkel. Door met je knokkel twee maal op het scherm te kloppen waarvan je een afdruk wilt,  word deze snel genomen en krijg je dezelfde opties om deze meteen te delen of bijvoorbeeld deze nog wilt bewerken.

Maar bij EMUI 4.0 of hoger is er ook een optie toegevoegd waarmee je een video kan opnemen van wat je op het scherm doet of ziet, zo kan je dan zelf een video maken als je iemand wat wilt uitleggen hoe bijvoorbeeld een applicatie werkt of hoe je een instelling van Facebook veranderd. Deze video kan uiteraard weer via de vele kanalen gedeeld of opgeslagen worden.

Hieronder laten wij in een korte how-to video zien hoe het werkt, en hoe je deze instellingen zo instellen zodat je een schermafdruk of video met je knokkel(s) kunt maken.

 

Mocht je na het zien van deze how-to nog vragen hebben, stel deze dan gerust en wij proberen er zo snel mogelijk een antwoord op te geven.

#TaemHonorNL

 

%d bloggers liken dit: