Tips voor het updaten van je Honor toestel

Zodra we horen dat er een nieuwe update voor onze Honor toestel aan zit te komen worden we blij. Met een nieuwe update zal de gebruikerservaring en de veiligheid van het toestel immers verbetert zijn.

Maar vaak zien we dat andere Honor bezitters de update eerder ontvangen dan wij. Dat kan verschillende redenen hebben. Namelijk Honor rolt de update in fases uit, om zo te voorkomen dat haar servers overbelasten. Of om te kijken of er nog fouten in de update zitten en deze nog kunnen oplossen. Ook kan de telecom provider de update een aantal dagen tot zelfs weken tegenhouden.

Geduld

Vaak zal men gewoon geduld moeten hebben om een update te ontvangen. De update zal uiteindelijk vroeg of laat vanzelf OTA (on the air) op je toestel verschijnen. dat wil zeggen dat je zelf geen handelingen hoeft uit te voeren om de update op je toestel te ontvangen.

Geen geduld

Maar als we geen zin hebben om lang te wachten tot de update ons toestel aandoet hebben we een paar Tips en Tricks voor je die het update proces wat kunnen versnellen.

Als eerste Kunnen we op onze Honor toestel kijken of er een update beschikbaar is. Dit doen we door naar instellingen te gaan. Daar scrollen we naar onderen waar we “over het toestel” zien staan. Daar zal een optie zijn waar men kan zien of er een update beschikbaar is.

De tweede optie is HiSuite. Dit is een programma dat je op je desktop of laptop computer installeert. Dit programma heeft meerdere functies. Door je Honor toestel door-middel van een USB kabel aan de computer aan te sluiten kan men ook zien of er een update beschikbaar is.

Als derde optie is er het programma genaamd HiCare. Dit is een applicatie die standaard al op je Honor toestel staat geïnstalleerd. Je opent eenvoudig de HiCare applicatie op je toestel en klikt op het update icoontje. Deze applicatie geeft aan of er een update voor je toestel beschikbaar is.

 

 

De vierde optie om te kijken of er een update beschikbaar is , is de eRecovery methode. Klinkt heel ingewikkeld maar valt mee.

Om het toestel in de zogeheten eRecovery modus te brengen schakelen we het toestel helemaal uit. Vervolgens verbinden we het toestel met een oplaad-kabel aan op het stroomnetwerk. Maar dit kan ook een pc of een laptop computer zijn. Nadat het toestel van stroom is voorzien houd je de volume up (hoog) knop ingedrukt tot het scherm met een Honor logo verschijnt, kort daarna zal de eRecovery scherm verschijnen.

 

UpdateproblemeeRecovery

Zodra je in het eRecovery modus bevind klikt je op de eerste optie genaamd “download de laatste versie” en volg de instructies die op het scherm verschijnen op.

Zo zie je dat er meerdere mogelijkheden zijn om te zien of er een update voor je toestel beschikbaar is. Ook is het natuurlijk mogelijk dat er nog helemaal geen update beschikbaar is, en zal met geduld moeten hebben tot Honor de update begint uit te rollen.

 

 

 

%d bloggers liken dit: