TomTom Go Navigatie nu beschikbaar

Vanwege de sancties met Amerika kan er geen gebruik gemaakt meer worden van Google Maps. In Europa is deze dienst veel gebruikt en dus best een groot gemis. Al eerder werd bekend dat het moederbedrijf van Honor een deal had gesloten met TomTom. Deze samenwerking heeft nu zijn vruchten afgeworpen. Sinds vandaag is de TomTom Go Navigatie app te downloaden in de AppGallery.

Navigeren zoals je gewend bent

Met de TomTom Go Navigatie app kun je navigeren zoals je dit gewend bent. Uiteraard is de applicatie wel in het bekende ‘TomTom-jasje’ gestoken. Desalniettemin moeten wij niet vergeten dat TomTom aan de wieg heeft gestaan van de navigatie in de auto. Door de komst van Google Maps is het bedrijf helaas wat in de vergetelheid geraakt. De samenwerking met Huawei is voor het navigatiebedrijf een mooi geschenk.

Je kunt met de applicatie offline navigeren naast de vele andere opties die het biedt. Bij het navigeren krijg je ook de realtime waarschuwingen en krijg je gesproken besturing. Natuurlijk wordt ook rekening gehouden met de verkeersdrukte op je route dankzij TomTom Traffic. In zekere zin is dit dus de prima vervanger van de alom geprezen Maps.

TomTom Go Navigatie is ‘gratis’

Het installeren van de applicatie is eenvoudig en gaat dus gewoon via de AppGallery. Je kunt hierna direct gebruik maken van alle functionaliteiten die de applicatie in zich heeft. Er zit echter wel een maar op dit verhaal. Deze functionaliteit is slechts voor de eerste 30 dagen gratis. Daarna betaal je 1,99 euro per maand, 8,99 euro per zes maanden of 12,99 euro per jaar. Het is dus aan jou of je deze uitgebreide navigatie daadwerkelijk wil blijven gebruiken.

Voor bestaande Honor smartphones waarbij de Google-diensten nog wel werken is er ook goed nieuws. Deze kunnen namelijk deze zelfde applicatie via de Play Store downloaden. Aan de werking wijzigt er verder niets.

%d bloggers liken dit: