Zo kun jij toch Google-diensten op Honor gebruiken

Al geruime tijd worden nieuwe Honor smartphones geleverd zonder de gebruikelijke Google diensten. In Europa wordt dit gezien als een groot gemis. Er is echter een oplossing hiervoor. Op deze manier kun jij toch weer gebruik maken van de bekende applicaties op jouw Honor smartphone.

Blokkade

Het zal je niet ontgaan zijn dat het moederbedrijf van Honor een handelsblokkade heeft gekregen. Hierdoor kan het bedrijf geen diensten of onderdelen vanuit Amerika betrekken. Dit heeft tot nu toe verstrekkende gevolgen en dus ook voor de smartphone’s van Honor. Een bekend probleem is momenteel het gebruik aan Google-diensten. In Europa zien gebruikers dit als een groot gemis en echte alternatieven lijken er nog niet voor te zijn. Er lijkt hier echter nu een goede oplossing voor te zijn.

Eigen applicaties

In het verleden heeft men getracht om eigen applicaties te ontwikkelen als vervanging van de verschillende Google-diensten. Deze werden dan in hun eigen omgeving toegepast. Helaas blijken deze applicaties geen doorslaand succes te zijn en worden vooralsnog vermeden. De schreeuw naar de Amerikaanse variant lijkt enorm te zijn. Het moederbedrijf van Honor heeft daarom ook de ontwikkeling van deze applicaties op een laag pitje gezet. Externe ontwikkelaars worden nu aangetrokken of aangesproken om met een vergelijkbare dienst te komen. Soms komen de oplossingen echter uit een verrassende hoek.

Googlefier op Honor

Tot op heden kon je via ingewikkelde methodes alsnog gebruik maken van onder andere Google Maps, GMail en soortgelijke applicaties. Hiervoor was echter wel behoorlijk wat technische kennis nodig om het überhaupt voor elkaar te krijgen. Bij een fout kon de smartphone zelfs onbruikbaar worden. Deze methode is dan ook slechts door een enkeling toegepast.

Nu kun je echter ook zonder technische kennis alsnog gebruik maken van deze diensten. Dit dankzij de slimme app Googlefier kan je nu makkelijk de stappen volgen die nodig zijn om en van Huawei en van de bekende Google diensten te profiteren. XDA-developer forum gebruiker bender_007 ontwikkelde deze app die je hier kunt downloaden.

Je moet dus wel opletten! Googlefier is niet ontwikkeld door Google. De ondersteuning is hierdoor in handen van de ontwikkelaar zelf. Bovendien waarschuwt de techgigant dat de Google-diensten mogelijk alsnog niet werken op niet-goedgekeurde smartphones. Verder schijnt het installeren wat tijd te kosten. Een perfecte oplossing is het dus (nog) niet, maar voor de Honor-liefhebber die zijn Google-diensten niet wil missen kan het geen kwaad om de app eens te bestuderen.

%d bloggers liken dit: